SPONSRAT

Skribent

Andreas Samuelson

19 april 2016 | 16:30

Säsongsfinal i "Vinyl": 7 frågor som lämnades obesvarade

En säsongsavslutning brukar alltid lämna frågor obesvarade. Tionde och för säsongen sista avsnittet av “Vinyl” är inget undantag.
Samtidigt som Richie slits mellan polisen och maffian så står mycket på spel inför Nasty Bits stora spelning. Efter både död och nära-döden-upplevelser så avslutades det hela med en stor fest. Men vad händer sen? Här är frågorna vi vill få uppklarade i säsong 2.

Kommer Richie komma undan polisen?Sedan mordet på Buck Rogers har Richie plågats av hotet att åka fast. Han hamnade slutligen i polisens klor men enbart för att medskyldige Joe satte dit honom. Nu när Joe plötsligt avrättats av maffiabossen Galasso ser det plötsligt ljusare ut för Richie. Innebär detta att polisen inte längre kan klämma åt honom?

Kommer Zak på fötter igen?Zak har inte haft det lätt. Såväl familj- som vänskapsrelationer har fått sig en rejäl törn för att inte nämna ekonomin och karriären. Hans hämndaktion att tjalla på Richie för maffian misslyckas fatalt och istället blir han vittne till ett brutalt maffiamord. Steget tillbaka till missbruket är nära - hur ska det gå?

Kommer Lester över sitt groll med Richie?

Lester har goda skäl att hysa agg mot Richie och speciellt tveksamme delägaren Maury men frågan är hur länge han kommer fälla taggarna utåt. Richie gör sitt bästa för att återgälda Lester och när han ber på sina bara knän över Lesters låt så utnyttjar denne det med att kräva både pengar och nya band. Rättfärdigat eller girigt?

Jamies framtid?Jamie kämpade med näbbar och klor för att få Richie & co att få upp ögonen för guldfyndet Nasty Bits. Dessvärre involverade hon sig romantiskt med inte bara en utan två medlemmar vilket resulterade bråk, avhopp och en överdos. För Nasty Bits slutade det dock lyckligt men Jamie fick kicken från bandet. Vad blir hennes nästa projekt att sätta tänderna i?

Clark gör comeback?

Oväntat nog så innebar Clarks nedgradering till postrummet att han upptäckte funk och introducerade dansmusik till svängiga svartklubbar. När det börjar gå bra för bandet som slopades trots Clarks rekommendation så får toppgubbarna på bolaget upp ögonen för honom igen. Har han en chans att klättra tillbaka på karriärstegen?

Får Scott ihop det med Xavier?Under musikinspelningar så fick Scott upp ögonen för skönsjungande Gary/Xavier, bolagets nästa stora export. Utseendemässigt spelar de uppenbarligen i olika ligor men det hindrar inte Scott från att flirta hejvilt och till och med erbjuda sovplats. Finns det en chans att Xavier spelar på samma planhalva och har isåfall Scott en chans?

Var är Devon?

Frånvarande under hela avsnittet. Hur går det med hyran, barnen och nya älskaren?

| 19 april 2016 16:30 |