Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 april 2018 | 23:30

636 avsnitt: På söndag slår "The Simpsons" det oslagbara rekordet

Givetvis firar "The Simpsons"-gänget det hela med en specialskriven öppningssekvens som hyllar "Gunsmoke", den tidigare rekordhållaren.
Efter söndagens 636:e "The Simpsons"-avsnitt tar den tecknade komediserien över avsnittsrekordet från "Gunsmoke" (eller "Krutrök" som den hette här i Sverige). "Gunsmoke" rullade på tv mellan 1955-1975 och fick ihop imponerande 635 avsnitt, ett rekord som serien har haft i sitt grepp under de senaste 43 åren.
 
"The Simpsons" som redan har blivit förlängd med en ytterligare säsong, och sannolikt lär få ännu fler framöver, är med andra ord på god väg att sätta ett nytt "oslagbart" rekord. Här nedan kan du se hur Maggie, som Simpsons-tittarna och Mr. Burns vet kan hantera ett skjutvapen, duellerar med huvudkaraktären Matt Dillon ur "Gunsmoke".
 
 
Nu kanske någon känner sig manad att påtala att "General Hospital" (1963-) faktiskt är uppe i över 14 000 avsnitt? Lugn i stormen. Rekordet som "The Simpsons" slår gäller enbart för "Primetime"-serier, med andra ord tv-serier som visas på bästa sändningstid - en gång i veckan.
 
Följer du fortfarande "The Simpsons"? Vilket är ditt favoritavsnitt ur de 635 som har hunnit sändas? Kommentera gärna nedan!
| 27 april 2018 23:30 |