Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

22 januari 2020 | 10:30

"6 Underground" har setts av 83 miljoner användare

Netflix gick ut med en rapport att hela 83 miljoner användare har tittat på Michael Bays senaste film - men stämmer verkligen siffrorna?
Michael Bays senaste actionfilm "6 Underground" ska ha blivit en stor Netflix-succé med 83 miljoner tittare, enligt Netflix egna rapport. Men det räcker om vissa har tittat i ett par minuter och sedan bytt till en annan serie eller film.
 
Tidigare låg ribban på minst 70% spelning av film för att räknas, men nu använder Netflix istället en måttstock på 2 minuter. I ett uttlandande resonerar Netflix så att det nya tänket handlar om att se till att kortare titlar får en lika stor chans som längre titlar att briljera.

Att "6 Undergrounds" siffror inte heller har blivit bekräftade av en utomstående källa gör inte saken bättre.

Men även om siffrorna stämmer, så gör det nya systemet det väldigt svårt att jämföra nya filmers tittarsuccéer med föregående titlar i streamingtjänsten. Som till exempel "Bird Box" med Sandra Bullock, som vissa påstår är den mest kollade titeln i utbudet. Detta rapporterar The Hollywood Reporter.

Netflis första animerade film "Klaus" var också med i statistiken - 40 miljoner hushåll tittade på filmen under de 28 dagarna som följde premiären. Men "The Irishman" och "Marriage Story" - som delar Oscarsnomineringar med "Klaus" - fick vi konstigt nog inga siffror på.
| 22 januari 2020 10:30 |