Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 september 2019 | 19:30

6 "mysiga" spel att se fram emot i september

Motorsågar, fotboll, plastdinosaurier och ett kärt återbesök med Link är vad som bland annat väntar i september.
I och med att vi trätt in i september börjar hösten och allt vad det innebär försiktigt krypa sig fram, vilket är en legitim anledning att stanna inne för att umgås med dina spelkonsoler istället för att trotsa det ruskiga vädret. Här är sex spel du kan "mysa" framför soffan med den här månaden. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"The Legend of Zelda: Link's Awakening"

 
Tjugo år senare är det dags att återvända till det gamla Game Boy-spelet och Koholint Island, den här gången i ny skrud till Nintendo Switch. Med en grafisk stil som gör att Link och hans fiender ser ut som leksaker har Nintendo delat upp de förväntansfulla fansen i två läger, men jag vet att fler än jag ser fram emot att få återuppleva den här gamla nostalgiska pärlan. 
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 20 september
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Gears 5"

 
En av spelserierna som fick många att köpa Xbox 360 istället för Playstation 3 är tillbaka med motorsågen i den femte delen, den här gången utan "War" i titeln.  Istället för Marcus Fenix eller hans son JD får kontrollera den kvinnliga karaktären Kait Diaz för första gången, som har släktband med både människor och de underjordiska Locust. Dags att bjuda in polarna för ett blodigt äventyr, helt enkelt. 
 
Plattform: PC, Xbox One
Släpps: 10 september
 
 

"Lego: Jurassic World"

 
Spelen baserade på de danska plastbitarna är många gånger några av de allra bästa licensspelen, så ett som utspelar sig i filmen med samma namn från 2015 kan nog bli ett både spännande och roligt äventyr för både stora och små spelare. Spelet släpptes redan i samband med filmen, men kommer nu till Nintendo Switch. 
 
Plattform: PC, Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch
Släpps: 20 september
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"FIFA 20"

 
Det går ingen nöd på den fotbollsintresserade tv-spelaren, då det släpps ett FIFA-spel varje år. I den här utgåvan erbjuds dessutom för första gången ett spelläge som fokuserar på mindre fotbollsplaner och sporten futsal. Dessutom återvänder kampanjläget, som den här gången innehåller interaktiva presskonferenser, konversationer med spelarna och dialogval som påverkar dina karaktärers förmågor och relationer till varandra. Plocka fram matchtröjan och bjud in vännerna, nu blir det fotboll! 
 
Plattform: PC, Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch
Släpps: 27 september
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Borderlands 3"

 
Efter avstickare som "Tales from the Borderlands" och "Borderlands: The Pre-Sequel" har utvecklarna Gearbox återvänt till den klassiska formulan med en vansinnig mängd flippade vapen, massor med loot och galen humor. Ett tag efter att skurken Handsome Jack blev besegrad hittar ett gäng andra ondingar fler "Vaults" utanför planeten Pandora och startar en våldsam kult, som du som spelare ska kämpa emot. Förvänta dig att få träffa gamla kära ansikten igen och skjuta maskbärande "Psychos" i mängder. 
 
Plattform: Google Stadia, PC, Xbox One och Playstation 4
Släpps: 13 september
 Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

"Untitled Goose Game"

 
Ett spel som handlar om en gås som har som största drivkraft i livet att störa oskyldiga människor, låter helt enkelt för bra för att inte spela. Att grafiken ser ut som en illustrerad barnbok och att musiken verkar väldigt märklig gör inte det hela sämre heller. Kan det bli årets spel? 
 
Plattform: PC, Mac och Nintendo Switch
Släpps: 20 september
 
Vilka spel kommer du hålla utkik efter i september? Kommentera gärna!
| 3 september 2019 19:30 |