Serie

Skribent

MovieZine

23 september 2019 | 16:00

6 heta seriestarter på HBO Nordic i oktober

I oktober är det tätt mellan premiärerna på HBO Nordic med starka serier och dokumentärer inom vitt skilda genrer.
Bland premiärerna ser vi inte minst fram emot miniserien "Catherine the Great" med Helen Mirren i huvudrollen, Damon Lindelofs serieadaption av "Watchmen", nya ungdomsserien "Looking for Alaska", och "Batwoman" md Ruby Rose.
 

Babylon Berlin (Premiär 1 oktober)

 
 
"Babylon Berlin" är ett tyskt neo-noir-brottsdrama skapat, skrivet och regisserat av Tom Tykwer ("Spring Lola"), Achim von Borries och Hendrik Handloegten, baserad på romaner av den tyska författaren Volker Kutscher. Serien utspelar sig i Berlin under Wirmarrepubliken år 1929 och följer Gereon Rath, en polisinspektör på uppdrag från Köln som kommer till Berlin för att assistera den lokala polisen i en brottshärva rörande sedlighetsbrott. Alla 16 avsnitt blir tillgängliga på premiärdagen.
 

Catherine the Great (Premiär 3 oktober)

 
 
Prisbelönade Helen Mirren ("The Queen") och Jason Clarke ("Zero Dark Thirty") har huvudrollerna i denna dramaserie i fyra avsnitt. Serien utspelar sig under en turbulent tid i Ryssland då kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. "Catherine the Great" följer slutet av kejsarinnans regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin. Alla fyra avsnitt finns tillgängliga på premiärdagen.
 

Batwoman (Premiär 8 oktober)

 
 
Kate Kane, som gestaltas av Ruby Rose, planerade aldrig att bli Gothams nya beskyddare. Tre år efter att Batman spårlöst försvunnit är medborgarna i Gotham helt förtvivlade. Polismyndigheten attackeras av kriminella gäng och brotten i staden ökar ständigt. Kate återvänder till Gotham för att hjälpa sin hemstad och familj genom att axla manteln och rollen som Batwoman. Med hjälp av sin halvsyster Mary (Nicole Kang) och den listige Luke Fox (Camrus Johnson), som är son till Wayne Enterprises techguru Lucius Fox, tar Kate över rollen från sin försvunna kusin.
 

Looking for Alaska (Premiär 19 oktober)

 
 
Serien är baserad på John Greens ("Förr eller senare exploderar jag") bästsäljande bok med samma namn och i huvudrollen som Alaska ser vi norska Kristine Froseth. Miniserien i åtta avsnitt följer tonåringen Miles ”Pudge” Halter (Charlie Plummer) när han anmäler sig till en internatskola för att få ett djupare perspektiv på livet. Han blir kär i Alaska Young och skaffar sig en grupp med lojala vänner. Efter en oväntad tragedi försöker Miles och hans vänner att förstå vad de har varit med om. "Looking for Alaska" är skapad av Josh Schwartz ("Gossip Girl" och "The O.C."). Alla avsnitt blir tillgängliga på premiärdagen.
 

Watchmen (Premiär 21 oktober)

 
 
"Watchmen" utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs ("Lost", "The Leftovers") serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien samtidigt som den bryter ny mark. Oscarsvinnaren Regina King har huvudrollen som Angela Abar, en kvinna med två olika identiteter; en som ledande polis i Tulsa och en annan som hustru och mamma till tre barn. I den stjärntäta ensemblen ser vi också Jeremy Irons och Don Johnson.
 

Mrs. Fletcher (Premiär 28 oktober)

 
 
Eve Fletcher (Kathryn Hahn) är en medelålders singelmamma som skickar iväg sin enda son till college och kommer hem till ett väldigt tomt hus. Samtidigt får man följa Eves son Brendan (Jackson White) som inser att college är lite mer komplicerat än han förväntat sig och han kämpar för att skaffa vänner bland sina mer socialt och politiskt medvetna klasskamrater. Mamma och son känner sig för första gången ensamma. Denna skarpögda och provokativa serie tar upp teman runt föräldraskap, sexualitet, kärlek och identitet i en tid när attityder om kön och sex utvecklas snabbt. Serien är baserad på boken med samma namn, skriven av Tom Perrotta ("The Leftovers"), som också har skapat serien.
 

Fler premiärer på HBO Nordic i oktober:

 
Några favoriter som är tillbaka är sista säsongen av "Silicon Valley" och andra säsongen av "Castle Rock".
 
"1994" - säsong 3 har premiär 5 oktober

"All American" - säsong 2 har premiär 8 oktober

"Castle Rock" - säsong 2 har premiär 24 oktober

"Gary Gulman: The Great Depresh" - HBO Comedy Special med premiär 6 oktober

"Legacies" - säsong 2 har premiär 11 oktober

"Liberty: Mother of Exiles" - HBO-dokumentär, premiär 18 oktober

"Light as a Feather" - säsong 2B, tillgänglig 20 oktober

"Saudi Women’s Driving School" - HBO-dokumentär, premiär 25 oktober

"The Secret Life of Couples" - säsong 2 har premiär 14 oktober

"Silicon Valley" - säsong 6 har premiär 28 oktober

"Supergirl" - säsong 5 har premiär 8 oktober

"Torn Apart: Separated at the Border" - HBO-dokumentär, premiär 11 oktober

"The Walking Dead" - hela säsong 9 blir tillgänglig 7 oktober
| 23 september 2019 16:00 |