Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 augusti 2020 | 18:30

5 Viaplay-premiärer att se fram emot i höst

Josephine Bornebusch har spelat in långfilm under karantäntider, och Oscar Zia gör skådespelardebut i skräckserie. MovieZine har smygtittat på hösten på Viaplay.
En känslomässig resa till New York. Övernaturliga händelser i en sexig ungdomsthriller. Och så har Josephine Bornebusch varit flitig med två projekt som vi ser mycket fram emot. Idag presenterades höstens originalserier på Viaplay - vi har valt ut de mest lovande premiärerna.
 

Catwalk - 11 september

 
 
Funktionsnedsatta Emma från Glada Hudikteatern har haft en livslång dröm: att bli fotomodell och gå på catwalken. Nu ska drömmen bli sann. Den hyllade dokumentären som släpptes på bio i början av året har här förlängts till en tv-serie på sex avsnitt.

- Serien fördjupar sig mer i alla i gruppen, man får lära känna den så mycket bättre. Jag hoppas att kunna belysa alla människors lika värde och att vi ska se människor som tillgångar, förklarar Glada Hudikteaterns grundare Pär Johansson.
 

Älska mig (säsong 2) - 13 september

 
 
Josephine Bornebusch skrev andra säsongen till sitt relationsdrama redan innan den första hade spelats in. Tur för oss! Snart får vi äntligen titta in igen hos sjuksköterskan Clara, lillebror Aron och deras pappa Sten, som alla handskas med egna kärleksbekymmer.

Fyra Kristallen-nomineringar talar sitt tydliga språk: "Älska mig" är den svenska serie som ingen bör missa.
 

Ambassadören - 11 oktober

 
 
I komediserien "Ambassadören" spelar Mikael Tornving den "självcentrerade, stundtals förvirrande och skämtsamma" ambassadören på Sveriges ambassad i Mexiko City. I personalstyrkan finns också Happy Jankell, Fredrik Hallgren och Anna Gunnarsson.
 
Vi fick se en första trailer som ger starka vibbar av "The Office" och "Veep" - hoppas serien når upp till samma nivå.
 

ORCA - premiär 13 november

 
 
När världen gick in i en karantän och vi skrotade alla sommarplaner, valde Josephine Bornebusch att vända frustrationen till något kreativt. På tre veckor skrev hon manus och drog ihop en ensemble till en långfilm, som mestadels utspelar sig via webbkameror och videosamtal.

- Den handlar inte om pandemin. Den handlar om att inte kunna vara där, när man vill vara där. Och om hur mycket närhet betyder för oss, berättar Bornebusch som även regisserat och spelar en av rollerna.

Filmen tittar in hos elva karaktärer, och spelades in med ett litet coronasäkert team på bara elva dagar.
 

Cryptid - november

 
 
"En läskig och sexig ungdomsthriller med övernaturliga inslag", så beskrivs "Cryptid" - om ett gäng ungdomar som råkar ut för ett mystiskt väsen. Tre av huvudrollerna spelas av Julius Fleischanderl ("Sameblod") och skådespelar-debutanterna Maja-Johanna Englander och artisten Oscar Zia.

- Jag var skräckslagen när jag gick på casting. Men jag var jätteglad att jag fick rollen. Jag spelar Sebastian, som är lite det jag alltid ville vara när jag var ung: en tuff och kaxig sportkille. Det var kul att spela någon som är ens raka motsats, säger Zia om sin rollfigur.
 

Fler Viaplay-premiärer i höst:

 
Foto: Viaplay
 
Lyckoviken (20 oktober) - Deckardrottningen Camilla Läckberg blandar tv-såpa med mord i en fiktiv svensk småstad. Martin Stenmarck och Disa Östrand gör huvudrollerna.

The American Runestone (säsong 2, senare i höst) - Peter Stormare fortsätter att gräva vidare i gåtan kring den omdebatterade The Kensington Runestone.

The Head (senare i höst) - Thrillerserie med en internationell ensemble, om ett team biologer på Sydpolen - kanske den sista platsen där man vill stöta på en mördare. I rollistan finns bland andra Alvaro Morte ("La casa de papel") och Hannes Fohlin ("Vår tid är nu").

The Professionals (senare i höst) - Brendan Fraser och Tom Welling leder detta actiondrama om spionage och sabotage inom rymdrakets-branschen.

Try Hard (senare i höst) - Dansk serie om fem vänner som älskar Counter-Strike, och de tvivelaktiga metoder som gamers tar till för att slå igenom i e-sport.
| 25 augusti 2020 18:30 |