Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 december 2018 | 17:00

5 tv-serier som riskerar att läggas ned efter 2018

Finns någon av dina favoritserier med på listan över de som riskerar att läggas ned efter årets säsong?
Året är nästan över, vilket innebär att ett gäng tv-serier har tagit ett uppehåll över jul och nyår. De första veckorna under det nya året brukar de stora tv-kanalerna "städa" i sina tablåer - eller med andra ord, lägga ned höstens mindre lyckade försök.
 
Jag skrev en liknande lista för ganska exakt ett år sedan, där två av de fem serierna nu har lagts ned. Nu återstår det att se om vi får samma utfall igen, eller om det blir fler som ryker denna gången.
 
Men hoppet är tack och lov inte helt ute, vi rapporterade tidigare under veckan om fem tv-serier som lades ned och senare återuppstod efter fansens klagomål. Kanske letar sig även någon av serierna här nedan in på någon streamingtjänst framöver?
 

"Bull" (Fox Sverige/CBS)

 
 
"Bull" har dragit in helt okej tittarsiffror, men det är långt ifrån deras bästa serie. Den senaste tidens dåliga publicitet kring seriens huvudrolls innehavare, Michael Weatherly, kan däremot leda till att CBS väljer att lägga ned serien ändå.
 
Weatherly har anklagats av en av seriens gästskådespelare för att ha fällt sexistiska kommentarer och sedan fått skådespelerskan sparkad när hon klagade. Weatherly nekar dock till alla anklagelser.
 

"Dynastin" (Netflix/CW)

 
 
Serien förvånade många när den förnyades efter sin första säsong, CW verkar ha sett något mer i sin nya serie än vad de flesta av tittarna gjorde.
 
Det senaste avsnittet av den andra säsongen lockade färre tittare än något annat hittills, drygt 500 000 - vilket troligtvis innebär att även CW kommer att inse att deras "Dynastin"-reboot inte blev så lyckad som de hade hoppats.
 

"Lethal Weapon" (Viaplay/Fox)

 
 
"Lethal Weapon" ansågs under en lång tid var en av de mest lyckade "film-till-tv"-rebooterna på länge. Vilket gjorde att seriens fans antog att en tredje säsong var så gott som garanterad. Tills Clayne Crawford, en av seriens två huvudrollsinnehavare, plötsligt sparkades för sitt upprepade opassande beteende under inspelningarna.
 
Seann William Scott plockades in i sista stund, med en förvånansvärt lyckad övergång. Efter halva tredje säsongen meddelade seriens andra huvudrollsinnehavare, Damon Wayans, att han inte kommer att återvända om serien får en ytterligare säsong. Vilket gör att Fox nu står inför valet att antingen ersätta ännu en huvudrollsinnehavare, inom loppet av ett år, eller helt enkelt lägga ned "Lethal Weapon" helt och hållet.
 

"Mom" (Dplay/CBS)

 
 
"Mom" har visserligen inte slagit igenom riktigt lika stort här i Sverige, men har länge hyllats borta i USA. Efter seriens nuvarande säsong löper huvudrollsinnehavarna Anna Faris och Oscarsvinnaren Allison Janneys nuvarande kontrakt ut.
 
Båda kräver en ganska ordentlig löneökning om de ska komma tillbaka för en ytterligare säsong - och hittills har CBS inte ens varit i närheten av att matcha skådespelerskornas krav på ersättning. Vilket istället kan sluta med att serien läggs ned helt och hållet.
 

"The Gifted" (Fox Sverige/Fox)

 
 
Den andra säsongen är Fox:s tittarmässigt sämst rankade serie just nu, vilket oftast innebär att en serie är så gott som dödsdömd när det blivit dags för kanalerna att lägga beställningar på nya säsonger. 
 
Faktumet att det är en Marvelserie kan däremot visa sig bli "The Gifteds" räddning, om seriens fans klagar tillräckligt kan det mycket väl sluta med en ytterligare säsong i Disneys nya streamingtjänst Disney+. Till skillnad från de nyligen nedlagda Marvelserierna hos Netflix kommer ju Disney snart (om inget oförutsett händer) att äga Fox och därmed underlätta en "The Gifted"-övergång. 
 
Kommer du sakna någon av serierna på listan om de läggs ned efter sina nuvarande säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 27 december 2018 17:00 |