Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 december 2017 | 18:00

5 tv-serier som riskerar att läggas ned efter 2017

Om vi stirrar oss blinda på lite tittarsiffror, verkar hoppet (nästan) vara ute för de här fem tv-serierna.
När det kommer till kabelkanaler som HBO, FX och Showtime samt streamingsajter som Netflix, Hulu, CBS All Access och Amazon - går det inte riktigt att enbart förlita sig på en series tittarsiffror som en indikation på huruvida en tv-serie kommer att överleva eller inte. Tv-serier som "Star Trek: Discovery", "Twin Peak: The Return", "The Leftovers" kan vara bra att ha för att få folk att fortsätta prenumerera på deras olika tjänster - trots relativt låga tittarsiffror.
 
När det kommer till de amerikanska storkanalerna; ABC, Fox, NBC och CBS, som alla är reklamfinansierade - är tittarsiffrorna ofta vad som är viktigast för att en serie ska vara värd att fortsätta satsa på. Här nedan har jag samlat fem tv-serier som ligger väldigt dåligt till hos dessa kanaler - tittarmässigt.
 

"Madam Secretary" (CBS)

 
 
"Madam Secretary" är en av mina personliga favoritserier (av de serier som inte kommer från HBO, Netflix, FX eller Hulu). I en värld där politiker ofta gör vad som är bäst för dem själva, är "Madam Secretary" en serie i vilken vi får se hur politikerna borde ha agerat - för planetens bästa.
 
Under hösten har "Madam Secretary" tyvärr, tittarmässigt, varit CBS:s sämsta tv-serie. Det enda jag kan se som seriens räddning är att kanalen möjligtvis vill fortsätta sprida en "positivare" bild av hur politiker borde uppföra sig mot sina väljare.
 

"Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." (ABC)

 
 
"Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." har egentligen alltid haft problem med sina tittarsiffror. Varje gång serien fått en ny säsong har det, rent ekonomiskt, varit lite av en överraskning. Till och med kritikerbespottade "Marvel's Inhumans" har lockat fler tittare under hösten.
 
Om serien får en fortsättning är det sannolikt enbart för att den Disneyägda kanalen får extra stöd av Disney, på grund av några (ännu okända) kommande planer inom deras Marvel Cinematic Universe. Kanske tar de in karaktärer som tidigare varit ägda av Fox för att rädda siffrorna?
 

"The Exorcist" (Fox)

 
 
"The Exorcist" första säsong lockade ett godkänt antal tittare till tv-apparaterna, medan den andra säsongen istället är kanalens tittarmässigt sämsta tv-serie i höst.
 
Sett till kanalens betyg på IMDb verkar de få som tittar åtminstone gilla vad de har fått se - men är det bra nog för att Fox ska ge serien en tredje säsong?
 

"Blindspot" (NBC)

 
 
"Blindspot" har, tittarmässigt, varit NBC:s sämsta tv-serie under hösten. Det är därför högst oklart om NBC kommer låta serien komma tillbaka efter uppehållet över jul och nyår - det finns ännu inget bekräftat datum för fortsättningen.
 

"Elementary" (CBS)

 
 
"Elementary" har låtit en modern Sherlock lösa fall för CBS i fem säsonger. Under sista delen av den senaste säsongen var däremot tittarsiffrorna sämre än vad de är för "Madam Secretary" i nuläget.
 
Ändå beställdes en sjätte säsong, som var planerad att dra igång nu under hösten - men serien har fortfarande inte sett dagen ljus och nu har det börjat ryktas om att serien inte kommer komma tillbaka alls. Den möjliga räddningen ska däremot vara faktumet att det går bättre för serien internationellt.
 

Läs också: "Dirk Gentlys holistiska detektivbyrå" läggs ned av BBC America

 
Vilka av tv-serierna ovan vill du inte att de läggs ned? Vilka borde läggas ned istället? Kommentera gärna nedan!
| 29 december 2017 18:00 |