Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 december 2021 | 19:00

5 tips för dig som ska spela "Halo Infinite"

Idag släpps "Halo Infinite" till PC och Xbox, så vi har samlat ihop några tips för den som ska spela.
Idag släpps det efterlängtade spelet "Halo Infinite" till Xbox-konsoler och PC, som vi på MovieZine gav betyget 4 av 5 för att det "tar serien till nya och spännande höjder" samt "levererar blodpumpande sammandrabbningar och en vacker värld". 
 
Är det kanske första gången du spelar ett "Halo" eller behöver några tips för dina första steg på Zeta Halo? Då har vi på MovieZine valt ut några tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet under ditt äventyr. 
 
 

Välj rätt svårighetgrad

 
"Halo Infinite" kan helt klart vara ett stundtals utmanande spel, speciellt i de mer kniviga konfrontationerna eller mot vissa bossar. Dock tycker jag att svårighetsgraden "Normal" kan vara aningen för lätt, så pass att utomjordingarna knappt gör något motstånd ibland. 
 
För de mer rutinerade "Halo"-spelarna eller till den som vill ha lite mer utmaning rekommenderar jag helt enkelt den snäppet svårare svårighetsgraden, "Heroic". Motståndet kan bli tufft - men på ett härligt utmanande sätt. 
 

Använd änterhaken så mycket du kan

 
Till skillnad från tidigare "Halo"-spel utspelar sig "Halo Infinite" i en öppen värld, som är upp till dig att utforska. Som tur är har Master Chief en rejält användbar änterhake till sin hjälp den här gången, som är riktigt underhållande att använda. 
 
Änterhaken kan inte fästas vid alla ytor, men typ alla byggnationer och bergväggar går att svinga tag i. Det här gör både dina resor mellan uppdragen mycket smidigare och striderna mer dynamiska, då du kan kasta dig omkring på slagfältet. Förutom att den går att använda för att ta sig fram, är den ett bra verktyg under strid efter att du uppgraderat den - så när du får möjlighet att uppgradera Master Chief, fokusera på änterhaken. 
 
9be0a3adfa6cfdd319b8c7f5e6c754ec 3886490 halo6
 

Om du inte spelar multiplayer - skippa vissa uppdrag

 
På Zeta Halo finns det många sidosysslar att roa sig med, som att spränga fiendebaser och besegra svårare fiender. På kartan finns det dock en symbol som ser lite ut som ett kort, där du kan hitta kistor som innehåller dräkter och liknande till multiplayer. 
 
Ibland är de skyddade av svåra fiender - vilka absolut kan vara kul att skjuta ihjäl, men vill du spara tid kan de här uppdragen bortprioriteras. 
 

Plugga vad som hänt i tidigare spel

 
Var det längesedan du spelade "Halo 4" eller "Halo 5: Guardians", eller är till och med "Halo Infinite" det första spelet i serien du ger dig an? Då kan det vara läge att plugga på lite vad som hänt i de tidigare spelen, då spelet kan vara ganska svårt att hänga med i. 
 
Vad hände med Cortana senast, vilka är The Banished och vad är egentligen en Halo? Fräscha upp minnet med en sammanfattning av The Leaderboard på Youtube eller ta en titt på en Wiki-sajt som Halo Alpha
 
36fff39658172ae71b051ca1edcf2335 halo screenie
 

Gör många sidouppdrag - men glöm inte huvuduppdragen

 
Eftersom "Halo Infinite" har en öppen stor värld finns det mycket att göra förutom att följa berättelsen, där det mesta är skoj och värt att göra för att tjäna ihop en valuta som gör att du låser upp nya vapen och fordon i din bas. 
 
"Halo Infinite" är dock ett långt spel, så risken finns att du hinner tröttna på de olika uppdragstyperna innan du hunnit komma särskilt långt i själva berättelsen. Därför rekommenderar jag att du utför en lagom mängd sidouppdrag mellan huvuduppdragen, för att inte trötta ut dig själv. Om du spelar på "Normal" är spelet inte överdrivet svårt ändå, så du klarar dig utan de bättre uppgraderingarna du får av att spela sidouppdrag. 
 
Vad har du för tips för den som ska spela "Halo Infinite"? Ser du fram emot att spela? 
 
| 8 december 2021 19:00 |