Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 februari 2024 | 09:00

DC-skurkar, pirater och svensk sci-fi – 5 spel som släpps i februari

"Suicide Squad: Kill the Justice League", "Persona 3 Reload" och "Final Fantasy VII Rebirth" är bara några av de lovande spelen som släpps under den heta februarimånaden.
Spelåret 2024 har redan visat framfötterna med spel som det grymma fightingspelet "Tekken 8" och actionäventyret "Prince of Persia: The Lost Crown".
 
Februari ser ut att bli en riktigt grym månad, med spel som "Persona 3 Reload", "Skulls and Bones" och "Final Fantasy VII Rebirth".
 
Här är fem lovande spel som släpps i februari 2024.
 

"Suicide Squad: Kill the Justice League"

 
 
"Suicide Squad: Kill the Justice League" har haft en svår start med flera förseningar, inte särskilt positiva förhandsåsikter och en buggig lansering för de som förhandsbokat spelet och fått tillgång via early access.
 
Vår skribent Jonathan Enochsson kallade det dock för en "färggrann triumf" när han fick testa spelet i London för några veckor sedan, så än är inte hoppet ute för DC-äventyret.
 
Här får vi spela som Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang och King Shark i ett spel för flera spelare där det gäller att stoppa skurken Brainiac som gjort hjältarna i Justice League onda, utvecklat av Rocksteady Studios som ligger bakom "Arkham"-spelen.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 2 februari
 

"Persona 3 Reload"

 
 
I "Persona 3 Reload" träffar vi ett gäng japanska gymnasielever som skjuter sig själva i huvudet för att framkalla sina inre demoner – samtidigt som du får gå på lektioner och hänga med dina klasskamrater.
 
Det här är ett riktigt bra och spännande rollspel med teman som döden, en hel del humor och ett riktigt snabbt stridssystem.
 
Läs gärna vår recension av spelet, där vi kallade det för en "läcker och gripande skolsimulator". Har du Xbox ingår dessutom spelet i Game Pass.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Släpps: 2 februari
 

"Helldivers 2"

 
 
Svenska Arrowhead Game Studios är tillbaka med uppföljaren "Helldivers II", som verkar minst lika actionpackat som sin föregångare.
 
Som en medlem av truppbaserat skjutspel elitstyrkan Helldivers kämpar du mot insektsliknande utomjordingar tillsammans med andra spelare, i ett blodigt och köttigt krig.
 
Spelet ser både ösigare och snyggare ut än det grymma första spelet, så det här kan bli ett riktigt grymt science fiction-äventyr. Vi har nyligen testat spelet och intervjuat utvecklarna, vilket du kan läsa mer om framöver.
 
Format: PS5, PC
Släpps: 8 februari
 

"Skull and Bones"

 
 
Den tidigare enorma "Pirates of the Caribbean"-serien är visserligen ett skeppsvrak vid det här laget, men det hindrar inte Ubisoft från att låta oss ge oss ut på haven för att plundra och härja i "Skull and Bones".
 
Här får du träda in i rollen som sjörövare på Indiska oceanen under sena 1800-talet, där du får utforska en öppen värld på ditt egna piratskepp på ett äventyr för en spelare eller tillsammans med fem andra spelare för att besegra andra.
 
Spelet verkar onekligen inspiretat av deras egna "Assassin's Creed IV: Black Flag" från 2013, så det här kan bli lovande. Spelet har försenats ett antal gånger, så vifår helt enkelt hoppas på att den extra utvecklingstiden har använts väl.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 16 februari 
 

"Final Fantasy VII Rebirth"

 
 
Väntan efter fortsättningen på Cloud och gängets äventyr är snart över, med släppet av "Final Fantasy VII Rebirth".
 
Jakten på den mystiska Sephiroth fortsätter i en öppen värld, där vi bland annat får besöka det stora nöjesfältet Gold Saucer och träffa katten Cait Sith. Jag gav det första spelet 5 av 5 i betyg och tappade många gånger hakan av det, så jag förväntar mig inget annat av det här.
 
Den stora frågan är hur mycket Square Enix vågar ändra i berättelsen innan arga fans blir spritt språngande galna. Kommer du vet vem verkligen att dö den här gången?
 
Format: PS5
Släpps: 29 februari
 
Vilka spel ska du spela i februari?
| 2 februari 2024 09:00 |