Spel

Skribent

Viktor Eriksson

12 januari 2024 | 12:30

Strålande mottagande för nya  “Prince of Persia: The Lost Crown”

Ubisoft Montpellier har samtidigt släppt en kostnadsfri demo för det nya spelet.
Om drygt en vecka släpps det nya actionäventyrsspelet “Prince of Persia: The Lost Crown”, men redan nu har de första recensionerna börjat sippra ut och de är överväldigande positiva.
 
“The Lost Crown gör det svårt att lägga ifrån sig kontrollen och uppmanar ständigt spelarna att följa dess vägar lite längre… Spelbarhet är kung, och Prince of Persia förstår det”, skriver Game Informer och ger hela 95 av 100 i betyg.
 
“Prince of Persia: The Lost Crown är ett markant skifte för den långvariga serien och nästan lika dramatiskt som när Sands of Time tog den klassiska plattformsserien till 3D”, skriver Gamespot och ger 9 av 10 i betyg och konstaterar att det känns som serien hittat sitt nya hem i "metroidvania"-genren. 
 
Inverse hade däremot ett mer blandat intryck av spelet och skriver att det för det mesta är superkul men att utforskandet är segt, att bossarna ofta är underväldigande och att det finns gott om små frustrationsmoment.
 
Ifall du behöver mer än kritikers utlåtanden för att avgöra om "Prince of Persia: The Lost Crown" är för dig så har Ubisoft nyligen släppt en kostnadsfri demo av spelet till Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, PC via Epic Games Store och Ubisoft Store samt Xbox One och Xbox Series X/S. 
 
| 12 januari 2024 12:30 |