Film

Skribent

Gäst

4 juli 2018 | 18:00

5 skitroliga filmscener för dig med barnslig humor

Varning för snuskiga klipp...
Kiss-och-bajs-humor är något som jag tycker är så där barnsligt roligt. Många människor förkastar det och kallar det för billigt och äckligt. Jag brukar kalla dem för humorlösa. Skämt åsido... Ni är bara mer mogna än oss, men har inte lika kul. För görs det på rätt sätt finns det få saker som är lika underhållande. Det skulle kanske vara överraskningskäftsmällen eller ”sa han precis det där”-repliken. Men det är två helt andra listor.

Här kommer min lista på de bästa luktfria mästerverk som gjorts på film.
 

5. Van the Man

 
Daniel Cosgrove gör en magisk tolkning av att ha druckit en massa laxeringsmedel. Och när han får ur sig orden ”I’m bleeding” är det svårt att inte skratta högt.
 
 

4. Bridesmaids

 
Matförgiftning är inget skämt men när dessa roliga tjejer samtidigt råkar ut för det kan ingen hålla sig för skratt, vem bajsar i ett handfat liksom?
 
 

3. ...och så kom Polly

 
Första daten och du behöver göra nummer två, toan slutar fungera och allt bara går käpprätt åt du vet vad. Så pinsamt och så kul.
 
 

2. Hall Pass

 
Lite ont i magen? Och hur full måste man vara för att inte känna av att man precis sprutlackerat kaklet bakom sig? En riktig överraskningsscen som fick mig att börja tro att Farrelly-bröderna är genier när det kommer till en viss humor.
 
 

1. Dum och dummare

 
En film som har många roliga scener i samma tema. Men denna står ut. När Harry får reda på att toan inte fungerar och får för sig att bryta loss den ifrån golvet och hälla ut innehållet genom fönstret - scenen har än idag ingen motståndare i klassen om roligaste kiss-och-bajs-scen.
 
 
 
Tom Holmstedt
| 4 juli 2018 18:00 |