Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 augusti 2019 | 16:00

5 nya tv-serier som du inte får missa under hösten 2019

Hösten 2019 kommer att bli en av de bästa någonsin - för alla som älskar tv-serier.
I vanlig ordning är hösten tv-världens bästa säsong, när de mörka kvällarna sakta börjar bli längre och mer passande för härligt tv-tittande. Hösten 2019 ser däremot ut att bli mer ambitiös en någonsin förr bland de helt nya tv-serierna, vilket är varför jag har sammanställt en lista på de tv-serier du inte får missa.
 
Eftersom listan enbart innehåller helt nya serier kommer inte återkommande favoriter som exempelvis "The Crown" (17 november) att få någon plats på den.
 

"Evil" - 26 september (CBS)

 
 
Jag måste börja med att slänga in ett wildcard bland mina mest intressanta nya serier. "Evil" härstammar nämligen från Robert och Michelle King, skaparna bakom "The Good Wife", "The Good Fight" och "BrainDead", vilka jag har fullt förtroende för när det kommer till tv-skapande.
 
De kommer under hösten släppa den nya CBS-serien "Evil" som har potential att bli något alldeles speciellt. Det finns däremot inte något officiellt premiärdatum hos någon svensk distributör ännu, men deras "The Good Fight" rullar för närvarande hos HBO Nordic.
 

"Watchmen" - oktober 2019 (HBO Nordic)

 
 
Damon Lindelof ligger bakom "Lost" och "The Leftovers", varav den senare är en av mina personliga favoritserier - för många andra är "Lost" uppe i topp. Han har nu fått fria tyglar att adaptera en tv-serie som utspelar sig efter händelserna i det hyllade seriealbumet "Watchmen". 
 
Många har säkert sett Zack Snyders långfilm, som var en mer direkt adaptering av grundmaterialet. Den nya serien kommer däremot inte ha något med långfilmen att göra. Det finns inget exakt premiärdatum ännu, men HBO har bekräftat att serien kommer att släppas någon gång under oktober.
 

"The Mandalorian" - 12 november (Disney+)

 
 
Disney lanserar sin nya streamingtjänst Disney+ (i USA) den 12 november och då kommer Star Wars-serien "The Mandalorian" att finnas där som en av tjänstens första originalserier. Handlingen utspelar sig efter ”Jedins återkomst”, när Imperiet är besegrat och kaos råder i universum.
 
Det är fortfarande oklart exakt när Disney+ kommer att lanseras i Sverige, delar av Europa kommer att få tjänsten i början av 2020 - vilket innebär att serien kan landa hos någon svensk distributör redan under hösten.
 

"His Dark Materials" - hösten 2019 (HBO Nordic)

 
 
Den nya fantasyserien kommer att följa den unga men modiga flickan Lyra, spelad av Dafne Keen ("Logan"), som kommer hit från en annan värld i jakten på sin kidnappade vän. HBO:s och BBC:s samproduktion är baserad på Philip Pullmans bästsäljande boktrilogi "His Dark Materials".
 
Den första boken i trilogin släpptes som långfilm, "Guldkompassen", redan 2007 - men kommer troligtvis att fungera bättre som tv-serie med dagens tokhöga kvalitet på fantasyproduktioner (efter "Game of Thrones").
 

"The Witcher" - hösten 2019 (Netflix)

 
 
"The Witcher" saknar fortfarande ett officiellt premiärdatum, men Netflix marknadsför den som "coming soon" och har lovat en premiär under 2019. Det betyder förhoppningsvis att den släpps medan det fortfarande finns några blad kvar på träden.
 
Serien är den första att verkligen utmana tv-världen som efterträdare till "Game of Thrones". Baserad på Andrzej Sapkowskis böcker (som även den populära spel-serien bygger på) berättar "The Witcher" historien om monsterjägaren Geralt från Rivia och hans strider mot olika typer av varelser. 
 
 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under hösten 2019? Kommentera gärna nedan!
| 18 augusti 2019 16:00 |