Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 januari 2024 | 12:00

Knogmackor, öken och maffian – 4 nya spel att inleda 2024 med

Den första månaden på det nya året bjuder på fighting i "Tekken 8", äventyr i "Prince of Persia" och flera kära återseenden.
Efter ett så otroligt spelår som 2023 faktiskt var börjar 2024 kanske en aning sparsmakat, om du inte råkar älska fightingspel som "Tekken 8" eller är ett stort fan av "Like a Dragon"-serien (tidigare kallad "Yakuza").
 
Här är de spelen som är värda att hålla koll på i januari 2024.
 

"Prince of Persia: The Lost Crown"

 
 
Efter att ha vilat i nästan 14 år är den klassiska spelserien "Prince of Persia" tillbaka – den här gången i form av det lovande actionäventyret "Prince of Persia: The Lost Crown".
 
Spelet kretsar kring hjälten Sargon, som måste resa till den förbannade staden Mount Qaf från den arabiska mytologin för att rädda en kidnappad prinsessa. Till din hjälp har du dina två svärd och dina tidsresande förmågor som du kan använda både under strider och i pussel.
 
"The Lost Crown" är utvecklat av Ubisoft Montpellier, som bland annat ligger bakom de riktigt bra "Rayman"-spelen, så det här kan bli lovande. Det kan även bli intressant att få utforska en annorlunda mytologi vi inte är vana vid att se i populärkulturen.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC)
Släpps: 18 januari
 

"The Last of Us Part II Remastered"

 
 
Precis som förra årets "The Last of Us Part I" känns "The Last of Us Part II Remastered" lite som ett billigt knep för att håva in mer stålar efter framgångarna med tv-serien – men samtidigt är det en bra ursäkt för att spela om ett av de senaste årens bästa spel.
 
Här åretser vi Ellie på en hämndresa genom den postapokalyptiska amerikanska staden Seattle, som många gånger vänder förväntningarna upp och ned och levererar en lika drabbande som kontroversiell berättelse. 
 
När vi utsåg "The Last of Us Part II" till årets spel 2020 skrev jag att det är en "känslomässigt utmanande spelupplevelse som inte tvekar att visa mänsklighetens mörkaste sidor som många gånger gör ont att spela, fast på ett behagligt vis".
 
Format: PS5
Släpps: 19 januari
 

"Like a Dragon: Infinite Wealth"

 
 
Det åttonde spelet i den berättelsefokuserade serien om den japanska maffian kretsar återigen kring Ichiban Kasuga efter händelserna i "Yakuza: Like a Dragon", som bytte genre från action till turordningsbaserat rollspel.
 
I "Like a Dragon: Infinite Wealth" återser vi den tidigare protagonisten Kazuma Kirya, som tar hjälp av Kasuga för att hitta sin mamma i Hawaii – samtidigt som han försöker överleva sin cancerdiagnos. 
 
Förutom att slåss i turordningsbaserade strider med olika typer av klasser finns som vanligt mängder av minispel som karaoke och Mahjong, men även lite knasigare spellägen som Crazy Delivery där du får leverera mat inspirerat av Sega-serien "Crazy Taxi", en dejtingapp och en parodi på "Pokémon". Det låter helt enkelt som att spelet kan stjäla en hel del timmar.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC
Släpps: 26 januari
 

"Tekken 8"

 
 
"Tekken"-serien har länge varit en favorit i genren för undertecknad – med sina unikt designade karaktärer, galna berättelse och oerhört tunga strider.
 
"Tekken 8" utspelar sig bara några månader efter händelserna i föregångaren, där världen hamnade i kaos efter att Jin Kazama tog över den. Nu har hans far tagit kontrollen och skapat ännu mer kaos och oro i världen, så det är upp till sonen att stoppa honom. Av den nyligen släppta demoversionen utlovar kampanjen riktigt episka konfrontationer.
 
Utöver att vi får spela som klassiska karaktärer som Nina Williams, King, Yoshimitsu och nya ansikten som den mystiska Reina och den franska krigsveteranen Victor Chevalier introducerar "Tekken 8" ett system som låter dig utföra avancerade manövrar med ett knapptryck. Bra för att välkomna mindre erfarna spelare, eller de med handikapp.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 26 januari
 
Vilka spel ska du spela i januari?
| 1 januari 2024 12:00 |