Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

20 oktober 2023 | 18:00

5 stora Netflix-filmer med premiär innan årets slut

Netflixdjungeln kan vara snårig träsk för många...
... och nyligen visade sig att genomsnittstiden en svensk lägger ner på att bläddra bland titlar är ca 24h årligen. Här kommer en lista för att minimera letandet! Fem storfilmer har premiär innan 2023 är över:
 

Pain Hustlers - 27 oktober

 
Undrar du också vad David Yates sysslat med efter “Harry Potter” och “Fantastiska vidunder”-filmerna? “Pain Hustlers” är svaret, där vi följer Liza och hennes dröm om att skapa en bra tillvaro för sig själv och sin dotter. Hon landar ett jobb som säljare på ett farmaceutiskt start-up och röjer stor framgång tack vare sin energi och charm. Dock dröjer det inte länge innan problemen knackar på hennes dörr... 
 
Emily Blunt spelar Liza och tillsammans med Chris Evans, Andy Garcia och Catherine O’Hara utgör dom en trevlig skådespelarensemble att se in action. Betygen på IMDb (5,7) och Rotten Tomatoes (23%) är oroväckande låga men det är varken många recensioner eller publikreaktioner som trillat in än. Vi håller tummarna!  
 
 

The Killer - 10 november

 
Michael Fassbender bevisar ännu en gång att han är en av sin generations mest mångsidiga skådespelare i rollen som “The Killer”. Filmen är regisserad av David Fincher (Se7en, Zodiac) och baserad på serietidningen med samma namn.
 
Här får vi följa Fassbenders karaktär som utöver jobbet som lönnmördare börjar sakta men säkert tappa förståendet. Det blir en kamp mot klockan och sig själv när han på en global skala börjar jagas av andra lönnmördare. Trailern är vass och mystisk, precis som en trailer ska vara utan att avslöja för mycket.  
 
 

Leave The World Behind - 9 december

 
Sam Esmail regisserar denna bokadaption som har premiär på Netflix i början av december. En familj i ett hyreshus på semester befinner sig plötsligt mitt i en kris där allt elektroniskt slås ut av en cyberattack. Situationen kompliceras när ägarna till huset dyker upp; vad är det som händer och varför?
 
Vi får se Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali och Kevin Bacon i filmen som tickar in på dryga 140 minuter. Efter att ha sett trailern är jag riktigt taggad!  
 
 

Maestro - 20 december

 
Skriven och regisserad av Bradley Cooper och med Cooper i huvudrollen. Kan man någonsin få för mycket av honom? Carey Mulligan och Matt Bomer är också med i denna biografi baserad på Leonard Bernsteins (Cooper) liv som dirigent och kompositör. Vi får följa kärlekshistorien mellan honom och Felicia (Mulligan) som sträcker sig i hela 30 år med start 1946.
 
Ser onekligen ut att bli överöst med priser och nomineringar, inte allra minst på Oscarsgalan.  
 
 

Rebel Moon Part 1: A Child of Fire - 22 december

 
Zack Snyders ("Man of Steel", "300") storfilm började som ett kapitel i “Star Wars”-världen men omarbetades snabbt för att bli en fristående film när Disney inte nappade. Charlie Hunnam, Sofia Boutella och Anthony Hopkins är några namn som kommer medverka i filmen. Med “Rebel Moon” återvänder Snyder till barnförbjudna filmer (en barnvänlig version kommer också släppas) och hans typiska visuella stil genomsyrar trailern.
 
“Rebel Moon Part 2: The Scargiver” har premiär i april 2024.  
 
 
Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot, och varför? Kommentera nedan. 
| 20 oktober 2023 18:00 |