Serie

Skribent

Anders Eklöf

9 september 2023 | 12:00

5 knasiga karaktärer jag vill se i nästa säsong av "One Piece"

"One Piece" är inte bara känd för sin längd och sin spännande berättelse, utan även för sitt enorma persongalleri.
Har du läst mangan eller sett "One Piece"-animen tidigare (eller för den delen sett Netflix-serien) vet du att den bjuder på en hel del både knasiga, udda och även coola karaktärer.
 
I den första säsongen av den nya live action-serien fick vi bland annat se den knäppa clownen Buggy (Jeff Ward) med sin förmåga att dela på sin kropp, kattpirater och fiskmänniskor.
 
 
Vi vet inte exakt hur långt i berättelsen den andra säsongen av "One Piece" kommer att gå, men här är i alla fall några riktigt udda karaktärer jag hoppas och ser fram emot att få se i kommande säsonger av Netflix-serien.
 
 

Tony Tony Chopper

 
Den karaktär som jag utan tvekan ser mest fram emot att få se i live action-serien är Tony Tony Chopper, som är nästa besättningsmedlem Luffy rekryterar under sitt äventyr.
 
För det första är han en urgullig antropomorfisk ren med en stor hatt, som med hjälp av olika mediciner kan manipulera sin kropp på att olika sätt – som jag tror kan bli en utmaning för filmteamet att få till som live action. Ska de använda CGI och riskera att det ser för risigt ut, eller får vi se ett barn utklätt till en ren? 
 
För det andra har han en väldigt fin och sorglig bakgrundshistoria, som troligtvis kan få både gamla och nya fans att släppa en och annan tår. Sen gör det inget att han är väldigt charmig på köpet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Bon Clay (Mr. 2)

 
En stor fanfavorit i "One Piece" är den flamboyanta Baroque Works-agenten Bon Clay, med sin förmåga att kopiera utseendet på vem som helst han har vidrört.
 
Bon Clay dyker upp när Straw Hat Pirates är på väg till ökenlandet Arabasta, där han börjar som skurk men blir snabbt en nära vän till gänget – vilket resulterar i väldigt många både roliga och fina scener.
 
Karaktären återvänder dessutom flera gånger senare under berättelsen, så här finns potential att etablera och fördjupa en redan älskad karaktär – precis som clownen Buggy, som ju fick mer utrymme i live action-serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Wapol

 
Den här skurken tror jag är svår att göra till något annat än löjlig, men jag är ändå oerhört nyfiken på att få se honom i "One Piece"-serien på Netflix.
 
Wapol är den stora skurken när gänget besöker Drum Kingdom och senare rekryterar Chopper, men ses av många bland seriens fans som något av ett skämt och långt ifrån en av de bästa antagonisterna.
 
Hans krafter kommer från Baku Baku no Mi-frukten, som låter honom öppna sin stora käft rejält och äta mer eller mindre vad som helst, samt förvandla sin kropp med det han stoppat i munnen. Om han till exempel äter en kanon, kan han göra en del av sin kropp till ett vapen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Crocodile

 
Den kanske coolaste karaktären på listan är den stora skurken under äventyret i kungariket Arabasta, som har potential att bli huvudantagonisten i den andra säsongen av "One Piece" – den fruktade Crocodile.
 
Likt skurken Sandman i Spider-Man kan han kontrollera sand, men har dessutom en riktigt cool krok som hand. Luffys kamp mot honom är en av de mest ikoniska, då den både är riktigt spännande och komisk på samma gång. 
 
En klassisk teori bland fansen är att Crocodile i själva verket är en transperson, som tidigare var kvinna. I och med Netflix-serien har teorin dykt upp igen, då en mystisk kvinnlig figur dyker upp i seriens inledning när Gold Roger avrättas – tillsammans med andra unga versioner av till exempel Shanks.
 
F0af1ad79fbc60d7e576e5f0abc72658 franky mozu kiwi
 

Franky

 
En annan blivande besättningsmedlem är den både coola och töntiga cyborgen och skeppsbyggaren Franky, som börjar som något av en fiende till våra hjältar.
 
Med sin kanonarm och minst sagt udda klädstil ska det bli intressant att se honom i "verkligheten".
 
Tills dess säger vi helt enkelt, "Supeeeer".
 
Vad tyckte du om den första säsongen av "One Piece"? Vem är din favoritkaraktär?
| 9 september 2023 12:00 |