Film

Skribent

MovieZine

4 december 2022 | 10:00

5 höjdpunkter på Disney+ i december

Den 14 december blir en stor premiärdag med filmer som "Amsterdam" och "See How They Run" i streamingutbudet.
Nostalgipackade tv-serier som "Nu är det jul - igen" och "Willow" lär locka nyfikna tittare till Disney Plus under månaden, men vi har mer att se fram emot.
 
Stjärnspäckade filmerna "See How They Run" och "Amsterdam" bjuder publiken på spännande mordmysterier i vinter. För yngre tittare väntar nu både en animerad "Natt på museet"-spinoff och ett nytt "National Treasure"-äventyr, när streamingtjänsten presenterar månadens höjdpunkter.
 
Under 2023 väntar nya premiärer som true crime-dramat "Welcome to Chippendales", den nya serien "Fleishman is in Trouble" med Jesse Eisenberg och Claire Danes i huvudrollerna och brittiska komediserien "Extraordinary" från skaparna av "Killing Eve". Plus nya säsonger av "The Mandalorian", "Loki" och mer därtill.
 
 

Natt på museet: Kahmunrahs återkomst - premiär 9 december

 
I den animerade filmen "Natt på Museet: Kahmunrahs återkomst" följer Nick Daley i farsans som nattvakt på det American Museum of Natural History. Han håller extra uppsikt över en antik stentavla som får museet att vakna när solen går ner. Men när den vansinniga härskaren Kahmunrah rymmer är det upp till Nick att rädda museet en gång för alla.
 
 

Amsterdam - 14 december

 
Filmskaparen David O. Russell står bakom "Amsterdam", ett kriminalepos som fångar hur tre vänner dras i en av de mest chockerande komplotterna i amerikansk historia. Fakta möter fiktion i en film med stjärncasten Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Zoe Saldaña samt Rami Malek och Robert De Niro.
 
 

See How They Run - 14 december

 
”See How They Run” utspelar sig i London på 50-talet, när planerna för filmversionen av en populär pjäs abrupt avslutas då en viktig medlem i ensemblen mördas. När den livströtte inspektören Stoppard (Sam Rockwell) och hans engagerade men oerfarne följeslagare, konstapel Stalker (Saoirse Ronan), tar sig an fallet möter de ett kittlande mysterium i den hemlighetsfulla och glamorösa teatervärlden.
 
 

National Treasure: Edge of History - seriestart 14 december

 
Gillade du filmerna med Nicolas Cage? Nu kommer tv-serien där en ny generation tar över facklan. Jess Valenzuelas liv vänds upp och ner när en gåtfull främling ger henne en ledtråd till en månghundraårig skatt som dessutom sägs ha en koppling till hennes sedan länge bortgångne pappa. Jess är en skicklig problemlösare och hennes förmågor testas när hon och hennes vänner följer en serie av ledtrådar gömda bland amerikanska artefakter och landmärken.
 
 

Ingenting att skratta åt - 30 december

 
"Elling"- och "Pörni"-regissören Petter Næss norska dramakomedi följer en framgångsrik ståuppkomiker som har allt man kan önska sig. Men när han drabbas av en allvarlig sjukdom och blir dumpad av sin tjej förändras allt. Komikern Odd-Magnus Williamson har själv skrivit manus och spelar huvudrollen, medan Sara Khorami vann Amanda-priset för Bästa kvinnliga biroll.
| 4 december 2022 10:00 |