Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2014 | 12:00

5 filmtips inför helgen

MovieZine plockar de bästa filmerna du kan se just nu.
I helgen kan du till exempel få din actionhunger mättad eller ta igen en bortglömd Robin Williams-klassiker. Här är de bästa filmerna att se just nu på bio, DVD, Blu-ray, on demand eller på den gamla goda dumburken.

The Expendables 3


Nu på bio. Actiongubbarna är tillbaka i vad som enligt mig är den mest underhållande filmen i serien. Tredje gången gillt, som det brukar heta - här har de hittat rätt ton i humorn men också gjort en actionfilm som inte bara lever på gimmicks och nostalgi utan står på egna ben. 

Non-Stop


Nu på Blu-ray, DVD & on demand. Liam Neeson gör det Liam Neeson gör bäst, knäcker näsor på löpande band och väser hotfullt mot skurkarna. Här gör han sin "Taken"-grej fast på ett flygplan där alla passagerare hotas av någon okänd. Klockren bakisfilm, varken mer eller mindre.

Nånting måste gå sönder


Nu på Blu-ray, DVD & on demand. Mitt i hen-debatten och kort efter Stockholm Pride släpps en av årets bästa svenska filmer, en queer kärlekshistoria med Ester Martin Bergsmarks ("Pojktanten") unika, poetiska berättande. Rosades av Ralph Fiennes på Göteborg Film Festival tidigare i år, där jag var först med att hylla filmen - läs recension här.

Uppvaknanden


Visas lördag 22:15 i SVT1. Om det inte vore för en kräftskiva så skulle jag kolla in Robin Williams och Robert de Niro i det här hyllade dramat, som på något sätt gått under min radar i alla år. Verklighetsbaserat med manus av Steven Zaillian ("Moneyball", "Schindler's List", "The Girl with the Dragon Tattoo"). Trefaldigt Oscarsnominerad år 1991.

Palo Alto


Sommarbio, söndag kväll. Stockholms filmfestivals populära utomhusvisningar i Rålambshovsparken avslutas på söndag med "Palo Alto" av Gia Coppola (barnbarn till Francis Ford Coppola). Hon regidebuterar med ett high school-drama med Emma Roberts och James Franco i rollistan. "En unik tonårsskildring", skriver Andreas Samuelson i sin recension.

Vad ser ni i helgen? Tipsa i kommentarerna nedan.
| 15 augusti 2014 12:00 |