Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 juni 2016 | 18:00

5 filmer baserade på spel som faktiskt inte suger

Inte så jättehårt, åtminstone.
Jag tänkte från början ha med tio filmer på den här listan men det visade sig snabbt innebära en del rätt svåröverkomliga problem. Efter de första tre stod det nämligen helt still i huvudet. Med lite sökande kunde jag tillslut i alla fall hitta två till filmer att utöka listan med, för en total lista på fem, men då når de sista verkligen precis upp till det mindre hedervärda epitetet att "inte suga". Nej, det är nog verkligen så att filmer baserade på spel generellt sett är usla, och när de inte är usla så är de "okej", at best. Bioaktuella "Warcraft: The Beginning" är verkligen huvud och axlar över alla andra speladaptioner när det kommer till ren kvalitet.

Här är hursomhelst fem andra filmer baserade på spel som man kan titta på utan att behöva klösa ögonen ur sig. Yay!

"Resident Evil"


Large 438529abc6bd00f85129b26983dcec6c resevil1 003

Paul W.S. Andersons första "Resident Evil"-film är faktiskt inte alls så dum, på det där härligt hjärndöda sättet, alltså. Småläskig, klaustrofobisk, och fullständigt ologisk duger den gott en slö söndag i soffan.

"Silent Hill"
Inte särskilt läskig egentligen, det blir sällan det med så tydligt datoranimerade läskigheter som det är här, men utseendet på filmen är riktigt läckert, och den har ju bannemig Sean Bean i en roll också, som ett extra litet trumfkort.

"Lara Croft - Tomb Raider"
Jag undrar ibland om Angelina Jolie helt enkelt tog rollen som Lara Croft för att hon också insåg att ingen annan i världen hade passat lika bra i den som hon själv. "Lara Croft: Tomb Raider" som film betraktat är lättsmält, fartig, och underhållande. Vilket alltså räcker extremt långt i de här sammanhangen.

"Pokémon - Filmen"
Svajigt kanske, men "Pokémon - Filmen" är den bästa av alla "Pokémon"-filmer och för fans av de små fickmonstren är den stundtals till och med gripande. Pika, pika!

"Prince of Persia"
Okej, nu skrapar vi verkligen på botten här. Men "Prince of Persia" är snygg, påkostad, Jerry Bruckheimersk, och regisserad av mannen bakom "Harry Potter och den Flammande Bägaren". Jake Gyllenhaal och Gemma Arterton i huvudrollerna är rätt easy on the eyes också.

Har jag missat något guldkorn? Vilken är din favorit inom filmer baserade på spel? Kommentera gärna nedan!
| 15 juni 2016 18:00 |