Film

Skribent

MovieZine

4 maj 2016 | 15:00

De 6 coolaste "Star Wars"-karaktärerna vi fick se alldeles för lite av

Galaxen långt, långt borta är fylld av grymma sidokaraktärer.
Vi fortsätter firandet av Star Wars-dagen med en liten lista, och här tänkte vi lista några av de bästa, coolaste, och häftigaste karaktärerna från sagan. Dock med ett kriterium; de får inte inneha stora roller! Vi har letat upp några av alla de sidofigurer som har lyckats stjäla scener i filmerna genom åren, och överraskande nog hittade vi en hel del av dem i prequel-filmerna.

Så här kommer de alltså, karaktärerna vi älskar i "Star Wars"-universumet, men som samtidigt inte har särskilt avgörande roller.

Bib Fortuna
Jabba the Hutts högra hand gjorde storstilad entré i "Jedins återkomst". Lismande, stirrig, rosa och fantastiskt pann-pucklig sände han rysningar längs ryggraden på alla som mötte hans intensiva blick. Dessvärre var han inte så bra på att stå emot Kraften, men han lyckades i alla fall överleva striden vid The Pit of Carcoon. Alltid något.

Wat Tambor
Han skymtar bara förbi ytterst kort i "Klonerna anfaller", den käre Wat, men med sin härligt steampunkiga Guillermo Del Toro-het och sitt frenetiska rattande på sin frekvensknapp lyckades han ändå bli en minnesvärd karaktär. Inte illa för en simpel "Foreman of the Techno Union".

Bazine Netal
Kvinnan som tjallar på Rey och kompani i "The Force Awakens" förtjänar en plats på listan av tre anledningar; hon är ett prisjägar-badass som sympatiserar med First Order, hon ser ut som en "Star Wars"-version av Mayday från Bond, och hon hänger med en snubbe som heter Grummgar som hon låtsas vara tillsammans med för att smälta in i Maz bar.


Admiral Motti
Det krävs en speciell typ av människa för att våga förolämpa Darth Vader ansikte mot ansikte. Det kanske var Mottis första dag på jobbet? Hur som helst gav hans insubordination upphov till en av sagans allra mest kända repliker i: "I find your lack of faith... disturbing.". Meme-världen tackade och tog emot.

General Grevious
Ömsom älskad, ömsom hatad, men designmässigt är General Grevious absolut spot on. Stor och med krökt rygg stolpade han omkring i "Revenge of the Sith" och spred skräck. Rösten, som skådespelaren Matthew Wood stod för, gav ytterligare ett lager av accent-baserad coolhet åt droiden, och att han dessutom samlade på ljussablar från de jedis han lyckats döda i strid ingav såklart även det respekt.

Sebulba
En aggresiv Dug från Malastare med en förkärlek för småfusk på podracing-banan. 1,12 meter hög sträckte han sig, men han lät inte det påverka honom. Podracingen var en häftig del av "Det mörka hotet", och Sebulba var en stor anledning till det. Fortsatte enligt uppgift att tävla även efter förlusten mot Anakin, och förblev en hyllad podracing-förare och publikfavorit långt in i Klonkrigen.

Vem är din favorit-bikaraktär från "Star Wars"? Kommentera gärna!
| 4 maj 2016 15:00 |