Serie

Skribent

MovieZine

19 juli 2016 | 08:00

5 anledningar till varför vi är Ben-addicts

En mästerdetektiv och en legendarisk fotobombare fyller jämnt idag. Grattis på 40-årsdagen, Benedict Cumberbatch!
Mästerdetektiv, kodknäckare och fotobombare, kärt barn har många namn. Benedict Cumberbatch, mannen som på bara några år har tagit filmvärlden med storm. Idag fyller stjärnan 40 år och det firar vi genom att lista några anledningar till varför vi älskar honom!



1. Mästerdetektiven


Det stora publika genombrottet fick Benedict Cumberbatch i tv-versionen av Sherlock Holmes ("Sherlock" 2010). John Watson (Martin Freeman) är alltid vid hans sida och tillsammans löser de fall på löpande band. Varje avsnitt är tv-magi, fyllt med spänning och oväntade vändningar. Cumberbatch gör en minst sagt mästerlig gestaltning av den asociala besserwissern. Man kan inte annat än älska hans kvicka analyser och fyndiga kommentarer som Holmes. Cumberbatch är som skapad för rollen! Vi väntar spänt på fortsättningen, säsong 4 som beräknas vara redo att visas år 2017.



2. Hyllad gestaltning av matematiker


Oscarsnomineringen kom i samband med rollen som Alan Turing, den introverta men ytterst envisa matematikern. Här gör Benedict Cumberbatch en av sitt livs bästa gestaltningar. "The Imitation Game" (2014) fick både kritiker och publiken att smälta. Filmen nominerades till 8 olika Oscarspriser och kammade hem Oscarsstatyetten för “Bästa manus efter förlaga”. Dessvärre blev det ingen vinst för Cumberbatch, men det kommer säkert fler chanser - för fler Oscarsnomineringar lär det väl bli!



3. Rappa repliker både framför och bakom kameran


Det är inte bara på tv-skärmen som Benedict Cumberbatch har rappa repliker. Detta visade han prov på under en intervju tillsammans med skådespelarkollegan Keira Knightley. När en reporter säger till Knightley att hon ser lite sliten ut svarar Cumberbatch träffsäkert, “Det är inte så snällt att säga till en av planetens vackraste kvinnor!” Vilken snubbe!



4. Legendarisk fotobombare


Vi vet alla att den här mannen är ett skådespelargeni och kan axla många roller. En roll som han blivit mer känd för nu på sistone är “fotobombare”. Cumberbatch står för många legendariska “fotobombningar”. Exempel på sådana är fotobombning av U2 på röda mattan, under Oscarsgalan 2014 som blev en riktigt snackis. Om vi har tur så bjuder han på fler storslagna dåd! Håll ögonen öppna!



5. Otterlike


Sist men inte minst, uttern som liknar Benedict Cumberbatch. Ingen kan väl ha missat serien bilder av uttrar som ser ut som Cumberbatch. De är alla slående lika! Visste ni att en djurpark döpte en utter efter skådespelaren? Uttern som i dagligt tal kallas för “Benny” hittar man i Tennessee! Vi hoppas att denna likhet mellan stjärnan och uttrar håller i sig även med tidens gång!



Vad är din främsta anledning till att älska Benedict Cumberbatch? Vilken är hans bästa roll hittills? Kommentera nedan.

Hedda Lundborg
| 19 juli 2016 08:00 |