Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 december 2022 | 06:00

4 storfilmer släpps på streaming lagom till helgen

Nu kan du fånga bland annat ”The Northman”, ”Black Adam” och ”Amsterdam” på svenska streamingtjänster.
Det är en bra vecka för filmfans, speciellt de som föredrar att se storfilmerna hemifrån. Under onsdagen släpptes tre stjärnspäckade storfilmer på svenska streamingtjänster.
 
Disney+ har precis fått in ”Amsterdam”, David O. Russells dramakomedi som utspelar sig på 1930-talet. Filmen följer tre vänner (Christian Bale, Margot Robbie och ”Tenet”-stjärnan John David Washington) som blir misstänkta för ett mord. I ensemblen finns även Robert de Niro och Anya-Taylor Joy. Filmen floppade ganska hårt på bio och sågades av kritiker, så sänk dina förväntningar…
 
 
Desto bättre betyg fick ”See How They Run”, också ett mordmysterium med en komisk twist. Här får vi följa Sam Rockwell och Saoirse Ronan när de utreder ett udda dödsfall i teatermiljö. Även den hittar du på Disney+.
 
 
Samtidigt har SkyShowtime fått in en av årets mest brutala och omtalade filmer. Det är det påkostade actiondramat ”The Northman” av Robert Eggers, med Alexander Skarsgård som en vrålande och hämndlysten viking, som streamar exklusivt på tjänsten. Nicole Kidman, Claes Bang och Anya Taylor-Joy (hon igen) figurerar i rollistan, och inte minst svenske Gustav Lindh.
 
 
Idag är det också dags att kolla in ”Black Adam”. Dwayne Johnson iklär sig för första gången rollen som superhjälte - eller antihjälte kanske - som sovit i 5000 år och nu spelar enligt helt egna regler. Knappt två månader efter biopremiären hittar du nu DC:s senaste storfilm på HBO Max.
 
 
På jakt efter ännu mer filmtips? Se Viktor Jerners lista över 10 fantastiska filmer du missat i år. Eller dyk in i MovieZine-redaktionens ranking av de 25 bästa filmerna från 2022!
 

Bonustips! Krigsfilmen "Guldtransporten" är ny på Viaplay - se trailern här

 
Viaplays popcornvänliga "Guldtransporten" berättar om norrmännen som var tvungna att stjäla Norges guld innan nazisterna fick tag i det. "Ett storslaget krigsäventyr med inriktning på underhållning i filmen som bygger på verkliga händelser under nazisternas invasion 1940", skriver MovieZines recensent.
 
 
Vad kollar du på i helgen? Kommentera gärna.
| 16 december 2022 06:00 |