Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2023 | 19:30

4 nya skräckfilmer släpps idag i Sverige - här är den bästa

Blodbad, skräckkomedi eller en Stephen King-klassiker i nytappning - vad lockar dig?
Hur vet man att halloween står runt hörnet? Allt fler skräckfilmer släpps på diverse tjänster. Idag har inte mindre än fyra purfärska rysare nått Sverige - demoner, mördare, blod och Stephen King garanterar något för alla smaker.
 
Du hittar dem på VOD-tjänster som SF Anytime, Blockbuster, Itunes med flera.
 
"The Blackening" - Med IMDB-betyget 6,0 är "The Blackening" förmodligen bäst av filmerna på denna lista. Sju vänner reser bort över en helg som slutar med att de blir instängda i en stuga med en mördare som är ute efter blod. Kan deras kännedom om skräckfilmer att hjälpa dem att hålla sig vid liv?
 
"Det är startpunkten för en riktigt härlig satir" skriver vår recensent. Skräckkomedin som driver med filmiska klyschor och svarta karaktärers öden får högt betyg av MovieZine.
 
 
"All Fun and Games" - Ett gäng tonåringar från Salem upptäcker en kniv som det vilar en förbannelse över. De släpper lös en demon som tvingar dem att leka fasansfulla, dödliga varianter av barndomslekar där det inte finns några vinnare, bara överlevare. Asa Butterfield från "Sex Education" medverkar. Varning för låga 4,4 på IMDb.
 
"Perpetrator" - Den rebelliska tonåringen Jonny Baptiste närmar sig sin 18-årsdag. Ett betydelsefullt datum för de flesta ungdomar. Men ännu mer ödesdigert för Jonny. I Baptistefamiljen genomgår alla en magisk transformation på sin artonde födelsedag. Det kallas Förevigande och ger Jonny blodsbaserade krafter. 
 
High school-komedi möter splatterskräck i "Perpetrator".
 
"Pet Sematary: Bloodlines" - Stephen Kings "Jurtjyrkogården" har fått en prequel. År 1969 drömmer den unge Jud Crandall om att lämna sin hemstad Ludlow i Maine bakom sig. Men snart upptäcker han att det finns ohyggliga hemligheter begravda i staden och tvingas konfrontera en mörk familjehistoria som för alltid kommer att hålla honom knuten till Ludlow. I rollistan finns bland andra David Duchovny ("Arkiv X") och Pam Grier ("Jackie Brown").
 
Bonus! Idag får även bioaktuella "The Nun 2" sin premiär på video-on-demand. Och redan på fredag släpps den för streaming på HBO Max.
| 23 oktober 2023 19:30 |