Film

Skribent

MovieZine

6 november 2017 | 12:00

4 festivaltips från Andreas Samuelson

Under veckan tipsar våra filmskribenter om sevärda filmer på Stockholms filmfestival.
En Oscarstippad svart thriller, ett övernaturligt drama från Norge och spektakulär popcornunderhållning hittas bland Andreas Samuelsons filmtips inför Stockholms filmfestival, som inleds på onsdag.

Thelma

Joachim Triers nya är en spännande kombination av "Carrie"-liknande skräck och karaktärsdrama med religiösa undertoner. En lesbisk romans står i centrum när titelpersonen reser från inskränkt småstad till Oslo och förälskar sig i en klasskamrat - men också inser att hon har övernaturliga krafter hon inte kan styra över.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Frances McDormand har en säkrad Oscarsnominering för sin stenhårda insats som hämndlysten mamma till ett våldtäkt- och mordoffer i den här svarta thrillern. Martin McDonagh bevisar återigen att han kan skildra tunga ämnen med både humor och eftertanke, samt samla ihop fantastiska ensembler.

Ingrid Goes West

Alltid hejdlöst roliga Aubrey Plaza tar sig an ännu en fascinerande karaktär när hon spelar en knäppis som blir besatt av en Instagram-kändis och bestämmer sig för att resa till L.A. och bli hennes nya bästis. Andra intressanta talanger framför kameran är Elizabeth Olsen och O'Shea Jackson Jr. ("Straight Outta Compton").

The Villainess

Spektakulär action i en sykoreansk blandning av "Nikita" och "Kill Bill" låter inte som något annat än suverän popcornunderhållning. Här är det en lönnmördare (Kim Ok-bin, "Thirst") som grips av polisen men anlitas av underrättelsetjänsten i utbyte mot frihet - och får chansen att hämnas.
| 6 november 2017 12:00 |