Film

Skribent

Hannes Kinnunen

20 februari 2012 | 00:01

300 dagar kvar tills "The Hobbit"

I veckans rapporter kring "The Hobbit" berättar vi att det är 300 dagar till biopremiären och att "Veckans Hobbit" firar ett år idag.

300 dagar kvar tills "The Hobbit"

Det är nu 300 dagar kvar till premiären av "The Hobbit" som äger rum den 12:e december 2012. Och enligt Peter Jackson har de också 100 dagar kvar av filmande så det börjar verkligen att hända grejer där nere i Nya Zeeland.

"Veckans Hobbit" firar 1 år!

Nu har jag skrivit "Veckans Hobbit" i ett helt år med en ny artikel varje vecka fyllt med det senaste från inspelningen av "The Hobbit". Det har varit ett kul år att få bidra med nyheter från en av de hetaste kommande filmerna.

Och med detta sagt och med den nyhetstorka som "The Hobbit" omges av just nu så tänkte jag att vi kan dra igenom en sammanfattning om det vi fått ta del av det gångna året.

Det mest chockerande vi fått ta del av är enligt mig nyheten att vår svenske skådespelare Mikael Persbrandt blev tilldelad en roll i filmen som Beorn. Detta var väldigt otippat men också väldigt roligt. Även om det gått en väldigt lång tid sedan vi fick reda på det här så har vi fortfarande ingen som helst aning om hur han kommer att se ut, låta eller agera i den kommande filmen. Så det är något vi verkligen kan se fram emot.

Något annat som varit väldigt kul som vi fått ta del av har varit Peter Jacksons personliga videobloggar där vi fått följa med under inspelningen. Det är inte ofta man blir så bortskämd med härligt extramaterial redan innan filmen har haft premiär. Detta visar hur mycket Peter Jackson verkligen bryr sig om sina fans.

Men den nyhet som i alla fall gjorde mig mest glad och kanske den nyheten vi alla väntat mest på. Ja, jag tänker på trailern. I december så fick vi ta del av den första trailern redan ett år innan filmens premiär vilket var en fröjd att få se. Först och främst för att det inte bara var en teaser som det brukar vara när det släpps rörliga bilder så här långt innan en premiär, vi fick alltså en fulllängds-trailer fylld till bredden med karaktärer, miljöer och dialoger.

Jag vill tacka alla er som har läst "Veckans Hobbit" varje vecka under året som gått. Och mer ska det bli. Vi har fortfarande ett helt år kvar av väntan till första filmen!

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 20 februari 2012 00:01 |