Film

Skribent

EliSophie Andrée

4 december 2019 | 20:00

30 filmer för dig som orkar mer än 3 timmar

"The Irishman" svepte över Netflix och filmvärlden likt en lång, lång storm och väckte stor debatt. För kan en film vara över 3 timmar lång och fortfarande vara bra hela vägen?
Många regissörer vill göra långa filmer. Helst så långa som möjligt, kan det kännas ibland. Till exempel "Cleopatra" med sina 4 timmar och 15 minuter som får "Avengers: Endgame" att verka som en barnlek, men blev ändå hyllad av kritikerna när det begav sig. 
 
För att se film är en konst. Men kanske främst så handlar det även om tålamod. Ett tålamod som kan vara lätt att upprätthålla om du befinner dig i en nedsläckt biosalong och ska se "Borta med vinden" men desto svårare om du befinner dig hemma i soffan med enbart datorn.
 
En film som är över 3 timmar lång, kan lätt kännas som en knapp halvtimme, medan en film som är en och en halvtimme kan kännas som en evighet. Allting handlar i slutändan om hur pass duktiga filmskapare det är. 
 
Så vi listade 30 filmer för den som orkar se film i över 3 timmar, för även om de är otroligt bra, så är 3 timmar en bra stund. 
 

Kolla in listan med 30 filmer som varar i mer än 3 timmar »

 
Missa heller inte trailern till aktuella "The Irishman": 
 
 
Vilken film över 3 timmar är din favorit? 
| 4 december 2019 20:00 |