Film

Skribent

MovieZine

5 januari 2024 | 15:00

MovieZine tipsar: 3 starka dramafilmer att streama i helgen

Den här filmhelgen bjuder på spännande överlevnadskamp i Anderna, gripande sorgearbete och en kärlekshistoria med sci-fi-element.
Årets första helg bjuder på tre starka dramafilmer hemma i tv-soffan. Netflix har just släppt två purfärska ioch gripande originalfilmer, spanska "Snöns brödraskap" och amerikanska "Good Grief", medan Prime Video kontrar med "Foe" där stekheta skådisen Paul Mescal gör huvudrollen.
 

Snöns brödraskap (nu på Netflix)

 
 
Minns ni dramat "Alive" från 1993? Här berättas samma historia, om rugbylaget som överlevde en flygkrasch i Anderna, men nu på "rätt" språk och med mindre Hollywood-grepp och mer fokus på karaktärer.
 
Det var hösten 1972 som ett passagerarplan på väg till Chile störtade i bergskedjan. Sökinsatsen avbröts efter några dagar, då man gav upp hoppet om att hitta några överlevande. Men många överlevde kraschen - bara för att ställas inför nya omöjliga utmaningar så som kylan och hungern. Regissören J.A. Bayona ("The Impossible") skildrar den verkliga berättelsen om naturens brutalitet och människans hopp.
 
"Snöns brödraskap" är Spaniens Oscarsbidrag. "Ett tekniskt mästerverk och känslomässigt svår att se", skriver MovieZines recensent.
 

Foe (nu på Prime Video)

 
 
Hyllade skådespelarduon Saoirse Ronan ("Unga kvinnor") och Paul Mescal ("All of Us Strangers") spelar huvudrollerna i filmen "Foe". Den beskrivs av Prime Video själva som "en spännande och utforskande skildring av äktenskap och identitet som utspelar sig i en osäker värld". Och så lite sci-fi-element på det.
 
Hen (Ronan) och Junior (Mescal) odlar en avskild bit mark som har funnits i Juniors familj i generationer. Parets lugna liv tar en oväntad vändning när en oinbjuden främling (Aaron Pierre) dyker upp vid deras dörr med ett oväntat erbjudande. Är de villiga att riskera sin relation, och sätta sina egna identiteter på spel för en chans att överleva i en helt ny värld?
 
 

Good Grief (nu på Netflix)

 
 
Håll näsdukarna redo för här utlovas en riktig snyftare. Vi får följa Marc vars make plötsligt går bort. Hela hans värld rasar. Kan en resa till Paris med två bästa vännerna hjälpa honom genom sorgen?
 
Dan Levy, kanske mest känd för sin roll i "Schitt's Creek", har både regisserat och skrivit manus till "Good Grief". Dessutom spelar han själv huvudrollen. Bland andra kända namn i rollistan finns Luke Evans, Ruth Negga, Himesh Patel och Emma Corrin.
 
Vad streamar du i helgen? Kommentera nedan.
| 5 januari 2024 15:00 |