SPONSRAT

Skribent

Andreas Samuelson

13 mars 2016 | 21:00

3 oförlåtliga saker i “Vinyl” avsnitt 5

TV-godingen “Vinyl” rullar vidare och femte avsnittet bjuder på ännu mer dramatik. Här är tre saker vi har svårt att förlåta.
Martin Scorseses och Mick Jaggers samarbete skildrar 1970-talets musikscen med sex, droger och rock’n’roll, och allt vad det innebär. I femte avsnittet fortsätter Richie (Bobby Cannavale) och hans medarbetare kämpa med skivbolaget och nya bandet Nasty Bits. Kul bonus är att Lena Olin spelar Jamies mamma. Karaktärerna är dock knappast alltid sympatiska och här är tre saker karaktärer gjort som är svåra att förlåta.

Large 2378acfb4d070d6e8f73916520208f12 5aa

1. Lester sparkar gitarrist


Lester har som sagt sadlat om till Nasty Bits manager och när bandet får en chans till riktiga spelningar så måste det finslipas. Det innebär att göra sig av med ena gitarristen vilket Kip lämnar över till Lester. Lester gör visserligen bara sitt jobb men överger samtidigt sina egna principer. Han om någon vet hur det är att bli illa behandlad av branschen men inser att han måste kliva över lik för att behålla sin integritet.

Large 2378acfb4d070d6e8f73916520208f12 5b

2. Julie nedgraderar Clark


Bolagets personal ryker en efter en och en tappert kämpande Clark hamnar i Julies brännheta kontorsstol för tråkiga besked. När Clark bryter ihop ger Julie honom chansen att stanna - som underbetald kaffepojke. Bolaget är visserligen i kris men Clark om någon har verkligen visat framfötterna. Han kramade trots Alice Coopers pytonorm för att försöka signera honom. Clark må vara något av en dryg tölp men han förtjänar ett bättre öde.3. Richie fuckar upp


Dags för Richie att ta sig i skjortkragen. Han får chansen att signera stjärnan Hannibal och fila på sitt krasande äktenskap med Devon under en kväll när de tre och Cece äter middag med efterfest. Men svartsjukan sätter käppar i hjulet och han lyckas sumpa båda uppdragen med bravur. Förhoppningsvis kan hans värvning av proffset Andrea leda till något gott men snart tappar vi tålamodet.


Vilka blunders har du haft mest svårt för?
| 13 mars 2016 21:00 |