Film

Skribent

MovieZine

2 december 2022 | 15:00

3 spännande nya filmpremiärer att kolla in på Netflix i helgen

En trio intressanta originalfilmer finns nu att streama. Vad sägs om att inleda helgen med ett kärleksdrama, en animerad julsaga eller Robert Downeys farsa?
Lagom till helgen har Netflix släppt tre spännande titlar som går att streama redan idag.
 
Ägna helgen åt svårmod i det sensuella kärleksdramat ”Lady Chatterleys älskare” baserad på den berömda romanen med samma namn – en historia som för sin tid var väldigt kontroversiell. ”The Crown”-stjärnan Emma Corrin som porträtterade prinsessan Diana har här huvudrollen som en ung kvinna fast i ett destruktivt aristokratiskt förhållande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Om det känns för tungt kan du istället samla familjen och höja hemmets julstämning med ”Scrooge: En Julsaga”. Att förändras till det bättre är aldrig försent, det har den välkända sagan om bittra Scrooge lärt oss. Berättelsen har även lärt oss att den går att filmatisera otaligt många gånger och är ständigt lika populär. Men med denna häftigt animerade musikalversion som passar hela familjen har Netflix satt lite extra finess på Dickens klassiker.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Annars kan du förbereda dig på att bli rörd när Robert Downey Jr. hyllar sin avlidne farsa i den öppenhjärtiga dokumentären ”Sr.”. ”Junior” känner du till men vem är då ”senior”? Robert Downey Sr. var inte direkt anonym i Hollywood han heller då han hade en lång karriär som skådepelare och regissör. Men framförallt ser dokumentären ut att bli ett fint personporträtt om hans roll som pappa och make.
 
 
| 2 december 2022 15:00 |