Serie

Skribent

Patrik Jonsson

26 oktober 2017 | 21:15

Var med och svara på 25 frågor om tv-serier

Hoppas ni har lust att dela med er av era tv-upplevelser? Patrik Jonsson har nämligen knåpat ihop 25 frågor om just serietittande.
För snart fem år sedan (jisses vad tiden går!) gjorde jag en sådan här artikel, nu tycker jag dock det är dags igen. Många tv-serier har debuterat sedan sist, och dessutom har vi ju alla växt och åldrats under åren som gått. Vi kanske inte ser på tv-serier på samma sätt som vi gjorde då och vem vet, kanske har nya älsklingar och snackisar  letat sig in bland våra favoriter? Dessutom kan jag tänka mig att massor med nya läsare tillkommit som nu alltså också får chansen att dela med sig!

(För er som minns ni svarade på frågorna i den förra artikeln; kolla gärna upp era svar och jämför med hur ni svarar och tänker idag.)

Med detta sagt kommer jag dock inte upprepa exakt samma frågor som sist, jag har valt att byta ut några av dem och dessutom lagt till fem extra. Japp, variation förnöjer och för alla nykomlingar är det heller inga konstigheter, detta är bara på skoj. Förra gången vill jag dessutom minnas att jag fick ta emot lite kritik på grund av att jag själv inte svarade på frågorna. Nu blir det ändring på det, jag har lärt min läxa, ni ska få mina svar.

Here we go!
 
 
1. Vilken tv-serie var din första förälskelse, DEN serien som gjorde dig tv-seriefrälst?

Mitt svar: Här blir det definitivt gamla underbara "Macahans"! Japp, så gammal är jag.

2. Vilken tv-seriescen får dig alltid att börja att böla som ett litet barn?

Mitt svar: Jag tycker avslutningen, de absolut sista skälvande minuterna av "Six Feet Under" var fördjävla sorgliga, samtidigt vackra, men ack så sorgliga.

3. Vilket homosexuellt par på tv tycker ni det slår mest gnistor om?

Mitt svar: Här svarar jag utan att tveka Ian Gallagher (Cameron Monaghan) och Mickey Milkovich (Noel Fisher) i "Shameless US". Så okrystat, skitigt, ärligt och äkta.
 
 
4. Vilken är din favorit bland superhjälteserierna på tv?

Mitt svar: Ingen favoritgenre. Hade jag fått frågan innan den andra säsongen av "Daredevil" hade jag svarit just den. Nu vandrar jag istället tillbaka till mer klassisk mark och säger "Hulken"! Fantastisk musik också!

5. Vilken tv-serie kan du se om och om igen, repris efter repris, utan att tröttna?

Mitt svar: Här skulle jag faktiskt kunna säga en massa serier. De jag sett allra mest är nog dock ändå "Fawlty Towers" eller "3rd Rock From the Sun" så det får bli någon av dessa. Pick one.

6. Vilken tv-badguy/antagonist anser ni varit den allra obehagligaste?

Mitt svar: Även här skulle jag kunna nämna en hel del, varför ställer jag så besvärliga frågor?! Nåväl, jag svarar Errol Childress (Glenn Fleshler) från den första tillika mästerliga säsongen av "True Detective". Huga!

7. Vilken tv-serie gav du senast upp att titta på, alltså utan att se klart dess säsong?

Mitt svar: Ja, det var "The Defenders", där fick det vara nog.

8. Vilken tv-serie ser du som ditt "guilty pleasure"? En serie du småskäms lite över att du faktiskt följer?

Mitt svar: Oj, jag har faktiskt sållat och skurit bort massa onödigt på sistone då jag helt enkelt inte har tid att se allt. Att följa reality-serier kanske dock inte anses så "fint" och jag diggar ju "Survivor", så det får helt enkelt bli mitt svar. Ingen tvättäkta serie, men ändå, det är allt jag kan svara just nu.
 
Large 740057082a05003cdf44ab26250596f4 graven
 
9. Vilken svensk tv-serie tycker du är den absolut bästa någonsin?

Mitt svar: Snackar vi drama säger jag tveklöst "Graven" och snackar vi komedi säger jag lika tveklöst "C/O Segemyhr".

10. Vilken tv-serie vill du se "återupplivad" härnäst?

Mitt svar: Ingen!

11. I vilken tv-serievärld skulle du helst vilja leva i?

Mitt svar: Här kanske man skulle spela hård och svara "Deadwood"? Men njä, hur än mycket jag älskar serien och finner tidseran samt staden intressant, tror jag nog inte jag skulle bli särskilt långlivad där. Nä, jag får istället checka in på Basil Fawltys hotell, där blir det nog åka av!
 
Large 740057082a05003cdf44ab26250596f4 deadwood
 
12. Vilken är din favorit-introlåt alternativt vinjett?

Mitt svar: Här blir jag tvungen att säga vinjetten till "Dexter". Så fantasifull, talande och stämningsfull.

13. Vilken tv-serie tycker du haft det absolut sämsta jäkla slutet? (OBS; ej en serie som lagts ned utan ett riktigt slut.)

Mitt svar: Här får jag dessvärre också svara "Dexter", så fruktansvärt ovärdigt slut.

14. Vilken tv-serie som du avskyr, verkar alla andra älska?

Mitt svar: Just nu skulle jag väl svara samtliga Marvel-serier från Netflix, tidigare var det dock definitivt "Mad Men".
 
Large 740057082a05003cdf44ab26250596f4 orphanblack
 
15. Vilken tv-serie skäms du över att du fortfarande ännu inte sett?

Mitt svar: Det finns en del tv-serier jag inte hunnit sett klart ännu, men dessa har jag ju ändå på ett sätt sett i och med att jag sett serierna ifråga till viss del. Svårt. Det känns som att jag följer alla de "självklara". Ingen serie jag skäms över att jag valt bort heller. "Orphan Black" kanske, den bör man väl ha sett?

16. Vilken tv-serie tyckte du tappade avsevärt då det var dags för dess andra säsong?

Mitt svar: Jag antar att många kommer att svara "True Detective" här? Precis. Jag tänker dock svara "Heroes" då jag tycker den andra säsongen av "True Detective" ändå var sevärd, medan "Heroes" ärligt talat blev riktigt dåligt.

17. Vilken ungdomsserie som sänds just nu tycker du är den absolut bästa?

Mitt svar: Jag följer ärligt talat inte någon ungdomsserie längre, men jag har hört "Riverdale" ska vara bra?
 
Large 740057082a05003cdf44ab26250596f4 dexter
 
18. Vilken "cliffhanger" minns ni som allra starkast?

Svår fråga igen, här finns väldigt mycket att välja bland. "Twin Peaks" och "Dallas" har ju ett par klassiska". På "senare tid" har även serier som "Lost", "Dexter" och "24" letat sig fram till toppen. Jag får helt enkelt svara det sista avsnittet av den första säsongen av "Lost".

19. Vilken film vill ni se som tv-serie härnäst?

Mitt svar: Här har jag också lust att säga "ingen" då jag föredrar nya skapelser. Men en serie som "Fargo" blev ju helt fantastiskt så jag ska inte trilskas. Jag säger en gammal goding; "The Great Escape" ("Den stora flykten") från 1963. Det skulle nog kunna bli en mycket storslagen och minst sagt fängslande tv-serie.

20. Vilken tv-serie tjatar du hela tiden på andra att de måste se?

Mitt svar: Hmm, ja det har ju blivit några genom åren. Just nu är det nog "Mr. Mercedes".
 
Large 740057082a05003cdf44ab26250596f4 mrmercedes
 
21. Vilken är din stora favoritkaraktär?

Mitt svar: Vilken jäkla fråga, jag borde skämmas, nästan omöjlig att svara på. Jag skulle lätt kunna rabbla upp 20 stycken jag fullkomligt älskar. Men jag måste väl välja en då... Fruktansvärt svårt detta. Jag säger Al Swearengen, punkt. Nu går vi vidare!

22. Vilken nedläggning kändes som det absolut största sveket? (Alternativt: vilken tv-serie saknar du allra mest?)

Mitt svar: Det har ju blivit en hel del knivar i ryggen under åren, jag måste nog dock ändå säga "Deadwood". Den kändes den, fy satan. Nu ska ju den visserligen få en avslutande film, säger de och har sagt cirka tusen gånger. Jag tror det när jag ser det.

23. Vilken komediserie tycker du är den absolut bästa och roligaste som gjorts?

Mitt svar: För min del står det mellan "Pang i bygget" och "Tredje klotet från solen", det är hugget som stucket, pick one.

24. Vilken tv-serie anser du vara den absolut sämsta sörjan som producerats?

Mitt svar: Låt oss alla sjunga den härliga helylles-vinjetten tillsammans; "Seeeeventh Heaven"! Usch, det ryser av obehag i mig.

25. Vilken dramaserie rankar du som den allra bästa genom tiderna?

Mitt svar: Inte helt enkelt, inte enkelt alls. Här finns många kandidater, bland annat "Fargo", "True Detective", "Deadwood", "The Shield" och "The Sopranos". Nä, jag får till slut säga "The Sopranos"!

Där var jag färdig med mina smått besvärliga frågor (och svar), jag hoppas det inte varit allt för svårt för er andra att svara? Ibland kan det ju bli riktigt komplicerat och marigt, och då får man helt sonika kompromissa och ge mer än ett svar på frågan man trilskas med. Inte alltid så lätt att skilja sina favoriter, älsklingar och hatobjekt isär!

Jag tackar, återigen, på förhand för alla era härliga, underhållande och tänkvärda svar samt eventuella motivationer. Detta ska bli oerhört intressant att få läsa era kommentarer nedan!
| 26 oktober 2017 21:15 |