Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 maj 2021 | 15:00

21 stora filmer som släpps på Netflix i sommar

En ny skryt-trailer ger oss en första titt på sommarens stora premiärer med Kevin Hart, Jason Momoa och Alicia Vikander.
Netflix har lovat oss en ny filmpremiär varje vecka hela året, och de verkar leva upp till sitt löfte. Sommarens premiärschema är fullpackat med storfilmer i alla genrer och med stjärnskådisar som Alicia Vikander, Jason Momoa, Kevin Hart och Jean-Claude van Damme.

Bara de senaste veckorna har Netflix släppt rymddramat ”Stowaway”, rysaren ”Things Heard & Seen” samt den animerade familjefilmen ”Familjen Mitchell mot maskinerna”.

Nu laddar man för en sommar fylld med skräck, äventyr, barnfilm och spänning, allt du behöver är lite snacks och en regnig kväll. En ny trailer samlar höjdpunkterna - längre ned har vi summerat inte mindre än 21 premiärer att hålla koll på.
 
 
Monster - 7 maj
Drama om 17-årige Steve Harmon, en hyllad filmstudent vars liv kraschar när han åtalas för mord och hamnar på ett ungdomsfängelse. Läs MovieZines recension av ”Monster” här…

Oxygen - 12 maj
Överlevnadsthriller av Alexandre Aja (”Crawl”). Melanie Laurent spelar kvinnan som vaknar upp i en hightech-podd utan något minne, och utan ett sätt att ta sig ut ur mardrömmen.

Kvinnan i fönstret ("The Woman in the Window") - 14 maj
Bokbaserad thriller med Amy Adams, Gary Oldman och Julianne Moore. En kvinna med torgskräck spenderar dagarna i sin lägenhet, och råkar bevittna ett brott hos grannarna mittemot.

Army of the Dead - 21 maj
Zack Snyder regisserar en zombieskräckis med Dave Bautista i huvudrollen. Spelstaden Las Vegas har tagits över av levande döda, ett perfekt tillfälle för ett gäng legosoldater att ta hem jackpot.
 
 
Ghost Lab - 26 maj
Thailändsk skräckthriller om två läkare som blir farligt besatta av att bevisa att spöken existerar.

Dancing Queens
- 3 juni
Den andra svenska originalfilmen på Netflix har Helena Bergström bakom kameran. Molly Nutley spelar en småstadstjej som flyttar till Stockholm och får jobb på en dragklubb. Läs om fler svenska filmer och serier på väg till Netflix..

Awake - 9 juni
Science fiction-drama. En global katastrof dödar all elektronik och förstör människors möjlighet att sova. Ex-soldaten Jill kan ha hittat lösningen, hennes egna dotter bär på botemedlet.

Önskedraken ("Wish Dragon") - 11 juni
Animerat från Sony Pictures. Collegegrabben och drömmaren Din möter draken Long som kan infria önskningar. De båda ger sig ut på ett stort äventyr i Shanghai.
 
 
Skejttjejen (”Skater Girl”) - 11 juni
Indiska dramat ”Skejttjejen” är en coming-of-age-historic om en flicka på landet och hennes nyfunna passion. Prerna behöver kämpa mot oddsen för att få följa sin dröm och tävla i skateboard.

Fatherhood - 18 juni
Kevin Hart i en dramatisk huvudroll, hur funkar det? Det får vi se i ”Fatherhood” där han spelar en pappa som tvingas uppfostra sin dotter själv när hans fru dör. Paul Weitz (”Om en pojke”) regisserar.

America: The Motion Picture - 30 juni
Ett animerat actionäventyr som skildrar den amerikanska revolutionen med en komisk twist. Channing Tatum lånar ut sin röst till en motorsågsviftande George Washington.
 
 
Trolljakten: Titanernas kamp ("Trollhunters: Rise of the Titans”) - 21 juli
Guillermo del Toros tre fantasyserier (”Trolljakten”, ”Tre har landat” och ”Trollkarlarna”) får ett avslut i en animerad långfilm, där hjältarna måste samarbeta för att rädda Arkadia.

Resort to Love
- 29 juli
Romantisk komedi med Christina Milian (”Falling Inn Love”). Popstjärnan Erica råkar bli anlitad för att uppträda på ex-pojkvännens bröllop, och upptäcker att hon fortfarande bär på känslor för honom.

Den sista legosoldaten (”The Last Mercenary”) - 30 juli
Actionkomedi på franska med Jean-Claude van Damme i huvudrollen. Han spelar en mystisk före detta Secret Service-agent, som måste rädda sin son när denne anklagas för vapensmuggling.

Blood Red Sky - i juli
Tysk skräckthriller med ”Prison Break”-stjärnan Dominic Purcell. En grupp terrorister kapar ett flygplan. En ung kvinnlig passagerare har övernaturliga krafter som kan komma väl till pass.
 
 
Kissing Booth 3 - 11 augusti
Romkom-trilogin avslutas när vi tittar in hos Elle, sommaren innan hon ska börja på college. Ska hon flytta tvärs över landet med pojkvännen Noah eller uppfylla löftet till bästisen Lee om att de ska gå på samma skola? Minst ett hjärta lär krossas.

Sweet Girl - 20 augusti
Låt inte den charmiga titeln lura dig, här döljer sig ett actiondrama med Jason Momoa (”Aquaman”) i täten. Han spelar en förkrossad make som svär på att hämnas sin frus död, samtidigt som han måste skydda sin tonåriga dotter.

He's All That - 27 augusti
Minns ni 90-talskomedin ”She’s All That”? Här kommer en remake med ombytta roller - en populär tonårstjej går med på att ge en blyg klasskamrat den ultimata makeovern. Av ”Mean Girls”-regissören Mark Waters.
 
 
Beckett - 27 augusti
Actionthriller. Alicia Vikander och John David Washington (”Tenet”) spelar semesterparet som blir fångade i en våldsam konspiration.

Fear Street-trilogin - i sommar
En trilogi av tonårsvänliga skräckisar, med historier baserade på R.L. Stines bokserie. Filmerna utspelar sig i den fiktiva staden Shadyside där unga invånare handskas med läskiga problem. Del 1 utspelar sig år 1994, del 2 år 1978, och del 3 tar oss hela vägen till år 1666.

Vivo - i sommar
Ett Pixar-doftande animerat äventyr från Sony Pictures Animation och musikalkungen Lin-Manuel Miranda. Vivo är en charmig liten apa med passion för sång och dans.
 
Vilka av sommarens Netflixfilmer låter mest intressanta? Kommentera nedan.
| 2 maj 2021 15:00 |