Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 januari 2019 | 09:00

2019 kan bli Disneys största år någonsin

Avengers tar farväl. Star Wars-sagan avslutas. "Toy Story" och "Frost" får uppföljare. Och så inte mindre än tre efterlängtade live-action-remakes.
Disney har haft några mycket framgångsrika år på sistone, tack vare en återupplivad "Star Wars"-franchise och spelfilms-versioner av "Djungelboken" och "Skönheten och Odjuret". Att ha Marvel, Pixar och Lucasfilm under samma tak skadar inte heller. Sen har studions animerade filmer alltid varit populära, och frågan är om inte år 2019 blir året då cashen rullar in som aldrig förr.
 
Inte mindre än nio stora titlar är klara för svensk biopremiär, och fler lär tillkomma. Ta en titt på Disneys kommande premiärdatum och börja spara redan nu. (Artikeln publicerades först i mars 2018.)
 
 
Röjar Ralf kraschar internet (1 februari) - Den animerade uppföljaren tar Röjar-Ralf från tv-spelsarkaden och ut på world wide web.
 
Captain Marvel (6 mars) - Brie Larson kliver in i Marvels universum i en superhjältefilm som utspelar sig under 1990-talet.
 
Dumbo (29 mars) - Sagan om den lilla cirkuselefanten med de stora öronen har berört barn och föräldrar i över 70 år. Bakom filmversionen står ingen mindre än Tim Burton.
 
 
Avengers: Endgame (24 april) - Fortsättningen på årets "Avengers: Infinity War" blir också slutet på en era för Avengers och MCU.
 
Aladdin (24 maj) - Guy Ritchie regisserar musikalen om gatupojken som blir kär i en prinsessa. Anden i lampan spelas av Will Smith.
 
Lejonkungen (17 juli) - Inte ens en klassiker som "Lejonkungen" är skyddad från remake-manin. Men med "Djungelboken"-regissören Jon Favreau kan väl detta inte bli något annat än en succé?
 
 
Toy Story 4 (30 augusti) - Det dröjde många år, men snart är Buzz, Woody och de andra vännerna i leksakslådan tillbaka på bio för ett nytt äventyr.
 
Star Wars: Episode IX (18 december) - Dags att ta farväl av Rey, Finn och Poe med en sista spektakulär strid i en annan galax. J.J. Abrams är tillbaka i registolen.
 
Frost 2 (25 december) - Den stora familjefilmen julen 2019 bjuder på ett kärt återseende i det kalla landet Arendelle.
 
Vilka av filmerna ser ni mest fram emot?
| 2 januari 2019 09:00 |