Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 mars 2012 | 22:01

2012 är James Bonds år på MovieZine.se

Vi firar superagentens 50-årsjubileum med en specialsajt, fylld av recensioner och mer därtill.

Oh, James! Året var 1962 när Ian Flemings agentböcker, hyfsat hyllade i sina kretsar men långt ifrån någon dundersuccé, väckte MGM:s intresse. Man valde ut "Dr. No" att filmas först, för den enkla och linjära handlingen.

Budgeten på en miljon dollar var knappast imponerande ens på den tiden. En manlig modell utan större skådespelarerfarenhet sattes i huvudrollen. När producenterna fick se den färdiga produkten skakade flera på huvudet, och man övervägde till och med att lägga ner skiten (kanske inte ordagrant så). Men nog är de glada idag för att filmen ändå gick upp på biograferna. Snart drabbades hela världen av Bondfeber, och idag är serien en av de mest framgångsrika, populära och defintivt längsta i filmhistorien.

Det finns mycket att berätta om 007, hans brudar, skurkar, prylar och äventyr, och vad är väl ett bättre tillfälle än i väntan på jubileumsfilmen "Skyfall"?

I höst släpps Bonds 23:e film på bio, på dagen 50 år efter debuten i Sean Connerys gestalt. Det firar vi här på MovieZine med en nystartad temasajt, som kommer att leverera senaste nytt kring filmen, samt topplistor, quizzar och nostalgi i massor. Dessutom recenserar vi varenda James Bond-film från starten.

Häng med oss från början på MovieZine.se/007!  

| 1 mars 2012 22:01 |