Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 december 2022 | 08:45

Svenska tittare får vänta extra länge på "1923"-premiären

Harrison Ford och Peter Stormare kommer att dyka upp i den efterlängtade prequelserien till "Yellowstone", men tyvärr får svenska tittare fortsätta vänta.
Under natten till måndag har det blivit dags för "1923", den andra prequelserien till westerndramat "Yellowstone", att släppas i USA. Och fram tills alldeles nyligen har SkyShowtime påstått att vi svenskar skulle ha möjlighet att ta del av premiären samtidigt här i Sverige. Men mitt under premiärhelgen visar det sig nu att den svenska premiären är uppskjuten till ett (i skrivande stund) okänt datum.
 
"På grund av en oväntad program- och schemaändring kommer "1923" inte att vara tillgänglig att streama på SkyShowtime från och med måndagen den 19 december. Det nya releasedatumet kommer att bekräftas snart", förklarar SkyShowtimes pressavdelning i ett kort uttalande till MovieZine.
 
Handlingen i "1923", som är den andra "Yellowstone"-spinoffen efter serien "1883", utspelar sig drygt 100 år innan originalserien och följer en tidigare generation av familjen Dutton. Harrison Ford spelar Jacob Dutton, som driver en ranch i den stora depressionens USA, och Helen Mirren gör rollen som hans fru Cara. I rollen som Lucca, en väderbiten och vis sjöman, kommer vi även att få se den svenska skådespelaren Peter Stormare.
 
Se trailern till "1923" här:
 
 
Regissören och den Oscarsvinnande manusförfattaren Taylor Sheridan ("Sicario", "Hell or High Water") har skapat den nya serien. Hos SkyShowtime ligger han även bakom tv-serierna "Mayor of Kingstown", "Tulsa King" samt "1883" och "Yellowstone".
 
Nu återstår det alltså bara att se hur länge till vi kommer att få vänta på "1923" här i Sverige. När det gällde "1883"-premiären så släpptes den serien ungefär en månad efter den amerikanska premiären, förhoppningsvis går det snabbare den här gången.
 
Hade du sett fram emot nattens premiär av "1923"? Kommentera gärna nedan!
| 18 december 2022 08:45 |