Serie

Skribent

Jenny Ahonen

11 april 2015 | 15:00

18 saker vi har lärt oss från "Girls"

"Living the dream. One mistake at a time."
"Think before you do"? Inte i "Girls" värld. Karaktärerna i HBO-serien är mer av "man lär av sina misstag"-typ. Så, vad har de unga tjejerna lärt sig efter fyra säsonger? Och vad kan vi lära av deras snedsteg, utan att behöva begå de själva? Tja, här är några exempel.

1. Var försiktig med vad du lägger ut på Youtube.2. Skriv inte dagbok. Någon kan hitta den.3. En begravning är inte rätt tillfälle att kolla hur det går med ditt bokkontrakt.4. Ingen - INGEN - vill höra din Kanye West-cover.5. Du har all rätt att få en andra chans, men kanske inte en tredje, en fjärde och en femte. 6. Det här med rollspel kan gå lite hur som helst. Bara något att ha i bakhuvudet innan du sätter på dig den där peruken. 7. Kissa inte på din flickvän i duschen. Eller någon annanstans heller, för den delen. (Äh, jag glömde bort "bränd av en manet på stranden-scenariot". Den är okej.)8. Vägra ha pissigt sex.9. Ha inte för noggrannt utstuderade framtidsplaner. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Och om det trots allt ändå blir det, så är det man tänkte sig inte så bra som man trodde. 10. Det är bara hår. Det växer ut igen.11. Ligg inte med chefen. Försök inte ligga med chefen. Låt inte chefen försöka ligga med dig.12. Om möjligt, tråna inte efter dudes med flickvänner.13. Man måste inte tycka om sina vänner hela tiden.14. Ta din medicin.


16. Om du nu tvunget vill gifta dig: spendera lite tid med din partner först.17. Missta inte crack för gräs.18. Sist, och kanske viktigast av allt: Våga be om hjälp.


| 11 april 2015 15:00 |