Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 april 2017 | 12:00

17 tv-serier att spendera april med

Riktigt populära favoriter återvänder med nya avsnitt och många nykomlingar testar vingarna! Få koll på vad du ska se i april.
Att krokusarna blommar i rabatterna är inte bara ett vårtecken, utan också en påminnelse om att vi just gått in i en av årets mest seriepackade månader. April är fylld till bredden med nya säsonger av några av dagens mest poulära serier, såsom "Veep", "Prison Break" och "Silicon Valley", men vi hälsar också många nya serier välkomna. Varför inte lite skruvad sci-fi med "Dimension 404", eller hemodlad mörk humor med "Veni Vidi Vici"? Påskmånaden har något för alla.
 
Versailles
3 april (C More)
 
Medan den första säsongen följde Solkungen Ludvig XIV och hans erövring av Frankrike, handlar säsong 2 om konsekvenserna. Kungen har nu skaffat sig fiender både utanför landet och inne i slottet. Hans underställda förgiftar varandra för att klättra uppåt i hierarkin medan andra försuper sig. Ludvig XIV sjunker ner i ett mörker, samtidigt som han måste vinna ett krig mot sin ärkefiende Vilhelm av Oranien.
 
Prison Break: Sequel
5 april (Viaplay)
 
Efter åtta år är serien tillbaka med en femte säsong där Lincoln, Sarah och de gamla brottslingarna måste göra vad de kan för att rädda Michael ur en gisslansituation i Yemen. Dagen efter premiären på Viaplay finns avsnitten också på TV3 kl. 22:00 samt på Viafree.
 
Dimension 404
5 april (HBO Nordic)
 
Ny teknik gör inte alltid livet lättare. Med viss humor angriper serien de missöden och komplikationer som framtida teknologi kan medföra.
 
 
The Get Down
7 april (Netflix)
 
Förra året hade den första delen premiär och efter ett långt uppehåll är det dags för del 2 av säsongen, som tar vid ett år senare, 1978. Ezekiel och Mylene är nu ett kärlekspar, men hiphopen hotar att döda discomusiken. Båda måste navigera i ett fattigt New York fullt av gängbrott och luriga skivproducenter.
 
Clique
10 april (HBO Nordic)
 
Vännerna Holly och Georgia har precis börjar på Edinburghs universitet, men Georgia blir allt mer involverad i ett annat tjejgäng. Holly misstänker dock något fuffens och försöker rädda Holly från det dåliga umgänget i denna nya serie.
 
Better Call Saul
11 april (Netflix)
 
Saul Goodman blev så populär i originalserien "Breaking Bad" att han fick sin egen spinoff, men hittills har serien hållit en mycket mer lättsam ton. Skaparna utlovar dock att säsong 3 blir mörkare och mer lik "Breaking Bad" och vi återser skurken Gus Fring på hans restaurang Los Pollos Hermanos.
 
Veni Vidi Vici
13 april (Viaplay)
 
Några av Skandinaviens mer välkända kreatörer har gått samman för att göra en skruvad, svart komediserie om en avdankad filmregissör som tvingas skaffa sig "ett riktigt jobb" som slaktare på svärfaderns grisfarm, innan en gammal skolkamrat erbjuder honom jobb som regissör. Det råkar dock vara inom porrfilmsindustrin.
 
 
Guerilla
13 april (HBO Nordic)
 
Den som gillar historiskt drama och Idris Elba kan få en inblick i 60-talets London, där ett politiskt par bildar en underjordisk motståndsrörelse för att frigöra en politisk fånge.
 
The Leftovers
17 april (HBO Nordic)
 
Vi har kommit till den tredje och sista säsongen där familjerna Murphy och Garvey försöker komma under fund med ett nytt trossystem som försöker förklara det som inte kan förklaras. I luften känns det att någonting stort är på väg att hända.
 
Veep
17 april (HBO Nordic, C More)
 
Julia Louis Dreyfus är tillbaka i huvudrollen för en sjätte säsong. Vi följer det första året som före detta vicepreisdent. Selina Meyer och hennes kollegor måste överleva i den vanliga världen bland vanligt folk och frågan är vad de kan göra för att lämna ett historiskt avtryck i politiken, utan att för den delen delta i arbetet vid Washington DC.
 
The White Princess
18 april (C More)
 
Bara några dagar efter "The White Queen" inleds den nya serien om Prinsessan Elisabeth som nyss förlorat sin make Richard III i Rosornas Krig, men tvingas gifta sig med släktrivalen Henrik VII. Det historiska dramat är baserad på Philippa Gregorys böcker.
 
Fargo
20 april (HBO Nordic)
 
I säsong 3 ser vi Ewan McGregor spela de två tvillingbröderna Emmit och Ray, där den ena är en snygg och framgångsrik företagare och den andre är en bitter och otursförföljd övervakare. Vi ser också Carrie Coon som polischefen Gloria Burgle - en nyskild och ambitiös kvinna som känner sig främmande i den mobilfixerade världen. Den nya säsongen hoppar framåt i tiden till 2010.
 
 
Girlboss
21 april (Netflix)
 
Sophia upptäcker en passion för modeindustrin och startar ett framgångsrikt onlineföretag, men måste lära sig att hantera livet som sin egen chef. Serien är baserad på Sophia Amorusos bästsäljare med samma namn.
 
Bosch
22 april (HBO Nordic)
 
Mordutredaren Harry Bosch står inför sitt största fall hittills: en hemlös krigsveteran, en Hollywood-regissör och en man som tidigare knutits till många mord har mördats. Samtidigt har han nu ansvaret som ensamstående förälder efter att tonårsdottern har flyttat in i säsong 3.
 
Silicon Valley
24 april (HBO Nordic)
 
Den fjärde säsongen av komediserien är här och allt tyder på att vi får precis vad vi förväntar oss: Richards tafatta men starka försök att möta alla entreprenörers mardrömmar, Erichs oberäkneliga beteende, Gilfoyles och Dinesh ständiga bråk och Jareds rara men pinsamma personlighet.
 
Dear White People
28 april (Netflix)
 
En grupp svarta elever tampas med vardagsrasism och diskriminering vid en nästan helvit högskola i USA. Det är dags för en ögonöppnare med humor för den som inte själv lever med dessa villkor i en helt ny serie baserad på filmen med samma namn.
 
 
Berlin Station
28 april (HBO Nordic)
 
Richard Armitage har lämnat dvärgarna i "The Hobbit" bakom sig och är här i en ny serie som CIA-agenten Daniel Miller. På ett uppdrag i Berlin försöker han avslöja en känd whistleblower under guidning av veteranen Hector DeJean, men när alla konspirationer leder till Washington undrar Daniel om han någonsin kan bli densamme igen efter posteringen i Berlin.
 
Vanligtvis skulle vi finna "Game of Thrones" på listan över aprilpremiärer, men säsong 7 kommer senare än vanligt. Nyligen avslöjades datumet vara den 17 juli på HBO Nordic.
 
Vilka serier ska du se i april?
| 4 april 2017 12:00 |