Film

Skribent

Hannes Kinnunen

18 augusti 2012 | 20:01

17 år av väntan har gjort "Hobbit" bättre

Det var 17 år sedan som Peter Jackson ringde till Miramax med idéen att filmatisera "Hobbit".

Och nu, mer än ett decennium senare och mitt under produktionen av filmen, har Peter Jackson gått ut och sagt hur den 17 år långa väntan har gjort filmen bättre.

- Jag minns i 1995 när jag först ringde till Harvey Weinstein på Miramax och sa att vi var intresserade av att filmatisera "Hobbit". Idén var att om filmen blev framgångsrik så skulle vi kunna göra "Sagan om Ringen". Harvey sa att rättigheterna till "Hobbit" var komplicerade medans "Sagan om Ringen"-rättigheterna var lediga. Det är skumt hur det där samtalet för 17 år sedan startade hela processen, säger Peter Jackson.

- Det var ödet att vi fick göra "Sagan om Ringen" först för det har gjort "Hobbit" bättre. Det skulle ha blivit en helt annan film om vi inte gjort "Sagan om Ringen" först. Samt att vi fått Martin Freeman att spela Bilbo i exakt rätt tid och ålder, tilllägger Philippa Boyens som är medmanusförfattare och producent till filmen.

Benedict Cumberbatch om rollerna som Smaug och Necromancer

The Telegraph har nyligen intervjuat Benedic Cumberbatch om sina roller i "Hobbit". Cumberbatch berättar att han spelar en fantastisk skurk som han beskriver som en 400 år gammal eldsprutande drake som bor i mitten av ett berg på en hög av guld, som är tre eller kanske fyra gånger så stor som Empire State Building samt att han kan flyga.

Cumberbatch berättar även till tidningen att han inte skådespelade tillsammans med några andra skådespelare utan skötte sina scener ensamma med Peter jackson framför en green screen iklädd en motion-capture dräkt.

"Hobbit" delas upp i tre filmer som regisseras av Peter Jackson, de två första får biopremiär december 2012 samt 2013. Läs mycket mer om Hobbit-filmerna på vår specialsajt.

| 18 augusti 2012 20:01 |