Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 oktober 2018 | 18:00

13 fyndiga Halloween-outfits från årets filmer

En av höjdpunkterna under Halloween är självklart maskeradfesterna och utmaningen att hitta på en ny, kul dräkt. Vi tipsar om några outfits baserade på årets populära filmer.
Det roligaste på Halloween är att försöka komma på den perfekta maskeradkostymen. Och vad är bättre inspiration än årets utbud av populärkultur? Här är 13 rysliga – och roliga – Halloween-dräkter baserade på 2018 populäraste filmer.
 
 

1. Black Panther

 
Inte nog med att svarta personer äntligen har egna superhjältar att klä ut sig till – de har dessutom gott om färger, vapen och ansiktsmålningar. Som den svarta pantern själv kan du komma undan med en billig, hemmagjord utstyrsel.
 
 

2. Freddie Mercury i "Bohemian Rhapsody"

 
Filmen om rocklegenden Freddie Mercury är om något en påminnelse om vilken stilikon var. Här kan du köra finalens enkla jeans + linne eller om du vill ha flera klassiska outfits under kvällen – självklart görs ombyte i garderoben som du sedan kommer ut ur.
 
 

3. Ryan Gosling i "First Man"

 
En enklare variant för den som är lat eller macho. Att vara astronaut är kanske inget banbrytande men desto mer aktuellt då filmen med Ryan Gosling som Neil Armstrong är en av årets snackisar. Här finns möjlighet till både avancerat, Butterick’s eller hemmagjort.
 
 

4. Lisbeth Salander i "The Girl in the Spider’s Web"

 
Lisbeth Salander är tillbaka med en någorlunda ny stil. Perfekt för tjejer (eller killar?) som vill finna något bortom sexiga, avklädda stereotyper. Svarta läderkläder, fejktatuering, vitt smink i ansiktet och ett hår du inte behöver bry dig om på hela kvällen.
 
 

5. 80-talsinspirerat från "GLOW"

 
En annan snackis är denna färgglada TV-serie om kvinnliga brottare på 1980-talet. Nu har du äntligen användning för de gamla spandexkläderna i neon, turkost och chockrosa. Fram med hårsprejen och knästrumporna, och rocka Halloween-festen som ingen annan.
 
 

6. Laurie Strode och Michael Myers från "Halloween"

 
Två gamla godingar är tillbaka – Michael Myers och hans nemesis, Laurie Strode (i Jamie Lee Curtis skepnad). Perfekt partema! Vill man gå steget extra sprejmålar man en Kapten Kirk-mask vit. Laurie görs detta år med otvättat hår, jeansskorta och minst ett skjutvapen.
 
 

7. Josh Brolin som Thanos eller Cable

 
Ännu ett perfekt tema för par eller bästisar. Brolin spelade ju både Thanos (”The Avengers”) och Cable (”Deadpool 2”) - vad vore roligare än att se dem tillsammans på fest? Eller kanske en kombination om man är stenhårt fan. Med smink och accessoarer kommer man långt.
 
 

8. Jurassic World: Fallen Kingdom

 
I år kan damerna vara dinosaurieexperter utan klackskor. Rött hår och ett förvånat ansiktsuttryck är bästa tillbehören. Självklart är funkar det som par/bästis-outfit också om en av er är villig att bära en kul men kanske lite obekväm dinosaurie-dräkt…
 
 

9. Hajen i "The Meg"

 
En hajkostym är visserligen ganska roligt men inte så aktuellt? Då har du missat sommarens (bokstavligen) stora hajrulle – allt du behöver är en liten Jason Statham-actionfigur så är du plötsligt jättestora ”The Meg”. Leksaksbåtar funkar också, gärna sådana du kan ha sönder.
 
 

10. Årets läskigaste makeup i "The Nun"

 
Nej, filmen var visserligen ingen höjdare men den katolska, svartvitklädda versionen av Freddy Krueger är fortfarande en ruggig skräckfigur som passar perfekt på Halloween-kalaset. Kläderna är enkla, ansiktet kan du fixa med smink eller mask.
 
 

11. Heta ensemblen från "Ocean’s 8"

 
Ett tjejgäng ute efter ett tema fräschare än ”Sex & the City” och ”Mean Girls”? Kolla in senaste kupprullen med hetaste ensemblen i år. Här ges chansen att använda galaklänningarna som dammar i garderoben, eller bara agera diamanttjuv rakt av.
 
 

12. "Sorry to Bother You" - höstens indiepärla

 
Är du mer av indietypen som skyr mainstreamfilm som pesten, men ändå vill filminspireras till aftonen? Imponera (eller förvirra) polarna med Lakeith Stanfields karaktär från denna bisarra komedi. Du behöver bara blodigt bandage, telefon och valfri kontorsyuppie-outfit.
 
 

13. Henry Cavill som mustaschprydd Superman

 
För den hårt inbitne filmnörden som älskar insiderskämt. Henry Cavill sågs häromåret som Stålmannen själv med en illa bortretuscherad mustasch. I år såg vi varför – hans ansiktsbehårade skurk i ”Mission Impossible 6”. Tveklöst festens mesta meta.
 
Har du något tips på Halloween-kostym? Eller vet du vad du själv ska vara? Kommentera nedan.
| 24 oktober 2018 18:00 |