Spel

Skribent

Viktor Eriksson

3 januari 2024 | 11:30

13-åring gjorde det omöjliga – varvade “Tetris”

Blue Scuti blev den första spelaren någonsin att lyckas köra det 34 år gamla spelet tills det gick sönder.
Tetris till NES är ett pusselspel där spelaren staplar block på varandra. Genom att skapa kompletta rader av block försvinner de och spelaren kammar hem poäng. “Tetris” till NES har bara ett slut. Förr eller senare kommer blocken att nå till toppen av skärmen och resultera i “Game Over”. Tills nu.
 
Nu har den 13-årige spelaren Blue Scuti lyckats med det som ansågs omöjligt. Han har lyckats bli den första spelaren någonsin att nå en så kallad “kill screen” i det 34 år gamla Tetris till NES. Enkelt förklarat innebär det att du spelar spelet tills det i princip går sönder. Det hela uppmärksammades först av Ars Technica.
 
Blue Scuti lyckades med det hela genom att hålla igång en omgång “Tetris” till NES i 40 minuter och 1511 rader. Märk väl att spelet blir successivt snabbare hela tiden. För att sätta det hela i kontext så har “Tetris”-spelare har under många år trott att det varit omöjligt för mänskliga spelare att komma förbi 290 rader. Detta eftersom spelet vid det laget går så snabbt att det inte längre verkar gå att flytta blocken hela vägen till sidorna.
 
Du kan se Blue Scutis bragd i klippet nedan.
 
| 3 januari 2024 11:30 |