Film

Skribent

Mats Karlsson

21 mars 2012 | 16:01

12 coolaste filmerna att se fram emot

MovieZine har plockat ut de coolaste filmerna vi har att se fram emot på bioreportoaren.

Är du en av dem som lever och frodas för att få den där magnifika upplevelsen i biostolen? När det visuella är så fantastiskt vackert och att du skulle ge vad som helst för att vara en av karaktärerna. Då har jag filmerna som du inte till något pris får missa framöver.

The Avengers (27 april)

När Joss Whedon fick den stora äran att samla ihop Marvels superhjältar i en och samma film drog många en lättnadens suck. Att låta en välrenommerad serieförfattare tackla detta svåra och utmanande uppdrag är helt rätt väg att gå. Nu håller vi tummarna för att Whedon har fått den konstnärliga frihet vi vet han besitter. Detta kan mycket väl bli superhjältarnas superhjältefilm. Snart smäller det!

Dark Shadows (11 maj 2012)

När Tim Burton väl har bestämt sig för att göra en film vet man att det kommer spektakulärt, charmigt och fantasifullt. Sin vana trogen har han frugan Helena Bonham Carter och gode vännen Johnny Depp för att förstärka filmupplevelsen. Vi kan räkna med diverse monster, häxor, varulvar, spöken och har vi tur kan vi nog få en skymt av en helt vanlig människa också.

Prometheus (1 juni 2012)

Science fiction har varit en genre som inte har övertygat de senaste åren, men nu ska scifi-nestorn Ridley Scott förändra det. Han gör det med en historia som introducerades som en prequel till Alien och är nu en fristående film med "Alien"-DNA. Trailers skvallrar om att detta mycket väl kan bli årets bioupplevelse.

Dredd (21 sept 2012)

Sylvester Stallone gjorde det 1995 och nu har turen kommit till Karl Urban att gestalta Judge Dredd, den tuffaste snuten på gatorna i Mega City One. Förlagan är en serietidning, med kraftig satirisk ton och utstrålar ond bråd död som verkställs av Judge Dredd, när han anser att behovet finns. Det kan bli utan tvekan pajigt, men får man med den rätta känslan från serietidningarna kan det bli en häftig upplevelse.

Cloud Atlas (19 okt 2012)

Konstellationen Tom Tykwer och Andy och Lana Wachowski får peppmätaren att gå i taket. Tar man även med science fiction i beräkningen låter det väldigt intressant. Trion (dock utan Bumba) gör en historia som är baserad på David Mitchells hyllade roman "Cloud Atlas". Låt resan till en postapokalyptisk framtid börja!

Hobbit: En oväntad resa (12 dec 2012)

Guillermo del Toro var tänkt att regissera filmen, men det blev slutligen Peter Jackson som satte sig i registolen. Detta är första filmen av två som utspelar sig innan "Sagan om Ringen"-filmerna och ska vara en brygga till första "Sagan om Ringen". Spektakulärt lär bara vara förnamnet på denna Hobbit-saga.

Hansel and Gretel: Witch Hunters (18 jan 2013)

När man tar en klassisk saga och gör den till en allt annat än familjevänlig, så kittlas det i filmnerven.  Hans och Greta är i denna version prisjägare och har fått smak på häxor, inte bokstavligen dock. Tommy Wirkola ("Död snö") tar fram bästa fantasin och lekfullheten när han ställer sig framför kameran.

Pompeii (25 jan 2013)

Ack nej, det blev inte Roman Polanski som gjorde denna. Istället hoppade Paul W.S. Anderson på detta lovande filmprojekt om den romerska staden Pompeji som utplånades av ett vulkanutbrott. Det är en hjärtskärande historia där vi följa romarnas sista dagar i livet. Nu håller vi tummarna för att Anderson lyckas göra allt rätt. Någon gång ska ju vara den första.

Jack the Giant Killer (22 mars 2013)

Att plocka fram klassiska sagor och göra film av dem verkar vara populärt. Varför inte, bara det görs av rätt människor som har kunskapen och givetvis en stor portion fantasi i kappsäcken. Det är Bryan Singer som har tagit den välkända sagan Jack och bönstjälken och förvandlat historien till ett krig mellan jättarna och människorna. Detta lär bli stort, bokstavligen.

The Lone Ranger (31 maj 2013)

Den gamla westernhjälten The Lone Ranger med sin följeslagare Tonto uppenbarade sig för första gången i radio på 30-talet och följdes upp som serietidning i slutet av 40-talet. Nu tar Disney honom till bioduken där Johnny Depp och Armie Hammer gestalar duon och Gore Verbinski regisserar. Ett udda par som har chansen att charma biopubliken.

Man of Steel (14 juni 2013)

Zack Snyder tar sig an DC Comics klassiska superhjälte Superman. Bryan Singer gjorde ett tappert försök med "Superman Returns" att återigen ta Stålis till bioduken, men det visade sig vara lättare sagt än gjort.  Nu får Henry Cavill förtroendet att ta på sig slängkappan och Snyder får helt enkelt visa oss hur man gör en tuff Superman.

Upside Down (2012)

Det är inte så ofta vi får se projekt som detta utanför Hollywood, men när de väl uppenbarar sig ger man gärna spontana applåder. Trailern ser fantastisk ut och var ska detta sluta? Ska vi verkligen få se en fulländad europeisk "Inception"? Juan Diego Salanas har verkligen skapat stor nyfikenhet hos filmnördarna världen över, jag själv inkluderad.

| 21 mars 2012 16:01 |