Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juni 2024 | 17:30

Hajskräck och action bland 11 filmpremiärer på Netflix i sommar

Stjärnnamn som Nicole Kidman, Eddie Murphy och Mark Wahlberg räddar sommarens filmkvällar.
Häromveckan släpptes den nya svenska dramafilmen "En del av dig" på Netflix, med en stark historia om sorg och saknad.
 
Men sommarens originalfilmer lutar åt det mer lättsamma och publikfriande. De närmaste månaderna bjuder streamingtjänsten på allt ifrån fransk hajterror till actionkomedier med välkända namn i huvudrollerna, svindlande dokumentärer och barnens favorit Svampbob.
 
Läs mer om sommarens stora filmsläpp nedan.
 
 

Hajar i Paris - 5 juni

 
Hajar? I Paris? Just när man trodde att filmvärlden hade helt slut på nya spännande idéer slår de till med hungriga bestar i floden Seine. Xavier Gens ("Hitman", "Lupin") har regisserat den actionpackade skräckfilmen där titeln egentligen säger allt vi behöver veta. Berenice Bejo spelar forskaren Sofia som ska försöka avstyra ett blodbad mitt under OS i Paris.
 
 

Ultraman: Rising - 14 juni

 
Tokyo har drabbats av monsterattacker, och baseballstjärnan Ken Sato återvänder hem för att motvilligt axla manteln som superhjälte. Ultraman får fler oväntade bekymmer när han råkar adoptera en tio meter hög kaiju-baby. Animefilm baserad på en oerhört populär media-franchise.
 
Large 1ba82b41e926aafeaf818a14ea574ffc black barbie 00 02 28 15
 

Black Barbie - 19 juni

 
Nä, det här är inte uppföljaren till förra årets komedi med Margot Robbie. "Black Barbie" är en dokumentär som berättar historien om hur tre svarta kvinnor, anställda av leksakstillverkaren Mattel, satte sin prägel på den välkända dockans evolution år 1980 då den första svarta Barbien lanserades. Shonda Rhimes ("Familjen Bridgerton") producerar.
 
Large 1ba82b41e926aafeaf818a14ea574ffc tw unit 29855 r
 

Trigger Warning - 21 juni

 
Jessica Alba kliver in i rollen som actionhjälte på nytt när hon spelar Special Forces-soldaten Parker. Hon återvänder hem efter sin fars plötsliga, mystiska död, hamnar i bråk med lokala gäng och avtäcker en hemlig konspiration. Alba utlovar "intensiva actionscener" och snabba slagsmål i en intervju med Tudum.
 
 

A Family Affair - 28 juni

 
Zac Efron och Nicole Kidman spelar kärlekspar i den romantiska komedin "A Family Affair". Romansen går inte riktigt hem för hennes unga dotter (Joey King) som hatar att se sin mamma ihop med sin chef - en självupptagen filmstjärna.
 
Large 7771e3e61836eda668b6b61fc5cdaad5 bhc4 20221010 11410r
 

Snuten i Hollywood: Axel F - 3 juli

 
Sommarens kanske mest efterlängtade Netflix-premiär. 40 år efter första "Snuten i Hollywood" och 30 år efter den senaste filmen i serien gör Eddie Murphy comeback i rollen som Axel Foley. Den kaxige snuten är tillbaka i Beverly Hills och möter såväl gamla vänner som nya partners. Joseph Gordon-Levitt spelar hans nye kollega i actionkomedin som hoppas väcka nostalgiska känslor till liv.
 
 

Skywalkers: A Love Story - 19 juli

 
Ingen koppling till Star Wars-sagan och dess hjältar - den här dokumentären handlar om våghalsar som utmanar sig själva och sina rädslor på höga höjder. Filmen beskrivs som "lika delar romantik som thriller" och låter oss följa det ryska paret Angela Nikolau och Ivan Beerkus som tillsammans bestiger världens högsta skyskrapor. "En spänningarnas berg-och-dalbana" skriver Annika Andersson i MovieZines recension.
 
Large 7771e3e61836eda668b6b61fc5cdaad5 ti still 20 7  r
 

Find Me Falling - 19 juli

 
Romantisk komedi av den smöriga typen som brukar hitta sin publik på streaming... En åldrande rockstjärna tar en paus i karriären och flyttar till Cypern i hopp om lugn och ro. Men en gammal flamma dyker upp och stör den idylliska tillvaron. Harry Connick Jr och Agni Scott spelar huvudrollerna.
 
 

Svampbob Fyrkant: Sandy räddar Bikinibotten - 2 augusti

 
Animerat. Svampbob Fyrkant i all ära, men nu får vännen Sandy Cheeks stå i centrum i en egen långfilm. När Bikinibotten och alla dess invånare plötsligt skopas upp ur havet måste Sandy och Svampbob bege sig till Texas, stoppa en skurkaktig plan och rädda sin stad.
 
 

The Union - 16 augusti

 
Mark Wahlberg tillbaka i actionkomedi-genren, kan det vara något? Han spelar byggarbetaren Mike från New Jersey och Halle Berry är en gammal kärlek från high school som dyker upp i hans liv... med ett farligt uppdrag. Snart jagas de kors och tvärs över Europa i en fartfylld spionhistoria.
 
 

Incoming - 23 augusti

 
Fyra färskingar på high school ser fram emot sin minnesvärda första fest. Men hur mycket man än planerar kan saker och ting gå snett. Tonårskomedi med Mason Thames ("The Black Phone") och Bobby Cannavale i rollerna. Regissörerna och manusförfattarna Dave och Josh Chernin är kända för "It's Always Sunny in Philadelphia" så vi håller tummarna för samma sköna humor.
 
| 4 juni 2024 17:30 |