Film

Skribent

Paul Dakwar

21 april 2024 | 16:00

11-åriga Kirsten Dunsts "obekväma" första kyss med 20 år äldre Brad Pitt

Det är trettio år sedan Kirsten Dunsts utbrytarroll i filmen med en av filmhistoriens mest kontroversiella kysscener.
Kirsten Dunst är tillbaka på bioduken igen i Alex Garlands hyllade actionfilm “Civil War”. Det är också trettio år sedan Dunsts utbrytarroll, i en av 90-talets mest stjärnspäckade vampyrdraman. 
 
Hon var bara elva år gammal när hon spelade den unga flickan Claudia i “En vampyrs bekännelser”, som också hade Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas och Christian Slater i rollistan. 
 
Dunst fick mycket beröm för sin roll som den unga flickan, senare vampyren Claudia, där kritiker hävdar att den Golden Globe hon vann inte var tillräcklig, utan att hon borde också ha vunnit en Oscar.
 
Large 4e04e609bb667950f5548f70284e7dfe 968981a0 c58f 11e9 bfef 41958890f1e4
 
Utöver beröm för hennes rollprestation har hon också fått beröm för att hon öppet fördömde sin "obekväma" kyss med skådespelarkollegan Brad Pitt i en scen i “En vampyrs bekännelser” när hon bara var elva år gammal. I en intervju från 1994 blev hon tillfrågad varför hon hade problem med kyssen, särskilt med tanke på att Pitt, enligt intervjuaren, var “en Hollywood-hjärtekrossare”.
 
Dunst höll fast vid sin åsikt och förklarade att kyssen var pinsam eftersom hon endast var ett barn under inspelningen och att Pitt var en vuxen man. Dessutom var det hennes första kyss.
 
– Jag tycker om Brad, han är snäll. Men det kändes bara konstigt. Jag är bara tolv och han är en man, så varför skulle jag tycka om det?" säger Dunst i intervjun under marknadsföringen för filmen “Unga kvinnor”, tillsammans med Samantha Mathis. Brad Pitt blev också tillfrågad om kyssen i en annan intervju, och likt Dunst tyckte han att det var jobbet och det “inte var lätt för honom heller”. 
 
Se den kända intervjun med en ung Kirsten Dunst nedan:
 
| 21 april 2024 16:00 |