Serie

Skribent

Patrik Jonsson

12 oktober 2017 | 18:00

10 tv-serier som vågat visa lite stake

Vad har du i fickan Jan, är det en jättebanan? Japp, denna artikels smått pikanta ämne dinglar mellan benen på ungefär hälften av jordens befolkning.
Det har under de senaste åren debatterats en hel om varför det visas så pass lite manlig lem i tv-rutan? Speciellt sett till de amerikanska tv-kanalerna. Tuttar och muttor finns det gott om, men den ack så åtråvärda ljussabeln har mer eller mindre lyst med sin frånvaro. Detta har upprört många.

Sedan har vi skådespelare som till exempel Kevin Bacon, som själv är rätt känd för att inte ha några som helst problem med att kasta av sig kläderna framför kameran, som uttalat sig kring ämnet. I en intervju uppmanade han fler manliga skådespelare att "show the bacon"!

Huruvida alla dessa debatter, protester, Bacons uttalande och så vidare, påverkat utbudet av snopp på tv låter jag vara osagt. Här är dock några tv-serier som faktiskt visat, om inte mycket, så åtminstone lite stake!
 
 

"The Affair"

 
Hösten 2015 hade Showtimes relationsthriller "The Affairs" andra säsong premiär och redan i självaste säsongspremiären bjussade serien på en så kallad Full-Frontal Male Nude Scene. (Japp, det finns namn och titlar på allt.) Serien hade tidigare knappast varit sparsam med sexscener, märkligt att det dröjde en hel säsong innan lilla vickevire tittade fram.
 
 

"Outlander"

 
Samma år tyckte även producenterna av fantasy/äventyrsserien "Outlander" att det var dags för lite manlig fägring. Scenen var dock av den mindre trevliga varianten då den var en del av en slags våldtäkt. Men nakenscener behöver ju inte alltid vara trevliga, därför får även denna trängas i denna lilla lista.
 
 

"The Leftovers"

 
I HBO:s "The Leftovers" visade skådespelaren Chris Zylka sina heligaste partier. Likt scenen i "Outlander" var dock även denna scen del av en mer allvarsam upplevelse. Enligt Lindelof fanns nakenscenen där för att förstärka sårbarheten hos karaktären. "The Leftovers" bjöd dock på mer än en penisscen.
 
 

"Vinyl"

 
Den kom, den imponerade och den lades ned, tyvärr. "Vinyl" hann dock faktiskt med att visa lite snopp innan det slutligen var ridå. Detta kan ni tacka Bobby Cannavale för, då hans karaktär Richie Finestra passade på att visa juvelerna efter en ångande duschscen.
 
Large 9c6fc7c1f29a5c0fe21ff9b39bc92916 thomas jane hung
 

"Hung"

 
Att en serie med en titeln "Hung" tog närmare tre säsonger på sig att slutligen visa vad det var alla snackade om kanske kan tyckas märkligt? Absolut, men det där kanske är lite som att välja att inte avslöja vem mördaren är i ett allt för tidigt skede?
 
 

"Big Little Lies" & "True Blood"

 
I våras svämmade bland annat Twitter över av kommentarer kring Alexander Skarsgårds enorma slang som kunde skymtas i ett av avsnitten i "Big Little Lies". Man skulle kunna säga att "big" i titeln fick en helt ny innebörd. Var den äkta, var det en protes, berätta, berätta?! Nåväl, ni får väl kolla upp och jämföra med nakenscenen i "True Blood", ty även där visade vår käre Alexander sin helgedom.
 
 

"Oz"

 
HBO:s allra första dramaserie "Oz" var ju egentligen fullpackad med blottade tillika manliga lemmar. Som ett stort smörgåsbord dukat av allehanda baguetter och korvar då man tänker efter. Jag antar att man inte sneglat allt för mycket på detta ack så fantastiska fängelsebesök då man anklagat HBO för att vara tutt-och-mutt-fixerade? Probably not.
 
 

"Spartacus"

 
Starz historiska äventyrsserie "Spartacus" var knappast blygsam med att visa upp både det ena och det andra. Detta inkluderade naturligtvis en och annan snopp, den inkluderade faktiskt en jäkla massa snopp. Så pass mycket snopp att Starz nog aldrig mer behöver visa några köttklubbor. I och med "Spartacus" lär deras snoppskål väga väldigt tungt i många, långa år framöver. Japp, så är det!
 
 

"The Deuce"

 
Apropå rikligt med manliga könsorgan; i HBO:s "The Deuce" fullständigt kryllar det av penis. Här bjuds det på små penisar, stora penisar, slaka penisar, erigerade penisar, you name it-penisar. Kort och gott en riktig penisfest! Kanske är detta inte så konstigt med tanke på seriens handling och natur? Precis. Men HBO har ju faktiskt kunnat valt att inte visa någon penis över huvudtaget, nu valde de dock att vandra längs snoppstigen och det är säkert många glada över!
 
 

Bonus: "Game of Thrones"

 
Efter mängder av snopp i serier som "The Deuce" och "Oz" kanske man egentligen inte ska klaga på HBO? De tog ju till och med vara på kritiken och bjöd oss på lite snopp i tutt-och-mutt-fixerade "Game of Thrones" (aka ”Tits & Dragons"). Den mest kända scenen i sammanhanget inkluderade dock en vårtbeprydd penis. Kanske inte direkt vad tv-publiken hade önskat sig? Sug på den karamellen liksom, nja.
 
Quiz: Kan du avgöra vilka "Game of Thrones"-karaktärer dessa rumpor tillhör?

Ifall ni fortfarande inte fått nog av snopp följer här några ytterligare serier som kastat det manliga höftskynket: "Deadwood", "Sex and the City", "Weeds", "Boardwalk Empire", "Flesh and Bone", "Black Sails", "Penny Dreadful", "Shameless", "Sense8" och "Bored to Death"

Vad tycker ni själva, börjar det bli mer jämställt på köttmarknaden hos tv-kanalerna? Har ni fler exempel på tv-serier som bjussat på snabel? Snacka gärna av er här nedan!
| 12 oktober 2017 18:00 |