Film

Skribent

Hannes Kinnunen

28 april 2012 | 20:01

10 minuter av "The Hobbit" uppvisat

I veckans rapporter berättar vi att Peter Jackson har visat 10 minuter från filmen på CinemaCon och så kommer John Rawls spela orcen Azog.

10 minuter av "The Hobbit" uppvisat

Peter Jackson har i dagarna visat upp 10 minuter från "The Hobbit" på CinemaCon i Las Vegas. Och nu har massor med ny info från filmerna kommit ut.

Det första och det stora som folk pratat om är uppgraderingen till 48 fps till skillnad från det tidigare 24 fps som vi vanligen ser i film. Detta ska göra att allt flyter på mer som i verkliga livet och att filmen ska kännas mer "riktig". Det finns delade meningar om materialet de fick se då folk inte är vana med hur det flyter på. Vissa tycker det ser ut som en vacker naturdokumentär medan andra tycker det ser ut som något man filmat hemma med en videokamera. Hur det än är så kommer vi ha möjligheten att se filmen i både det nya och gamla formatet.

Några andra grejer som folk har fått sett på CinemaCon är den första glimten av bland annat Evengeline Lilly som ska spela alven Tauriel. Hon har tydligen liknande kläder som Legolas men i brunt istället för grönt och att man får se henne när hon glider längst marken med sin pilbåge i högsta hugg. Man ska även ha fått se Legolas lite snabbt med dialogen: "I won't hesitate to kill you, Dwarf.". Något som vi inte är vana att höra från Legolas då vi tidigare sett han snarare vara bästa vän med en dvärg. Även trollen Tom, Bert och Bill har setts och de har fått sporta sin dialog i en väldigt Nya Zeelänsk dialekt. Och i den scenen ska vi även få se hur dvärgarna istället för att fly in i buskarna som i boken snarare attackerar trollen en efter en.

De ska även ha fått se Gandalf tillsammans med Radagast the Brown spelad av Sylvester McCoy. Radagst the Brown ska tydligen se ut som i boken med sin bruna kostym och med naturens inslag lite här och var och med bland annat ett fågelbo i skägget.

Det och mycket mer kan ni läsa vidare om hos TheOneRing.net

John Rawls spelar Azog i "The Hobbit"

Orcerna i Morias kung Azog har nu fått sin skådespelare nmligen John Rawls. Om vi ska ta Tolkiens egna ord så beskrivs Azog som: "En mäktig orc med ett stort järnklätt huvud men fortfarande smidig och stark.". Orcer kan man inte få nog av i dessa filmer och förväntan på hans utseende är stort.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 28 april 2012 20:01 |