Film

Skribent

Gäst

26 juni 2016 | 21:00

10 fakta du (antagligen) inte visste om ”Warcraft: The Beginning”

En av skådespelarna blev dumpad av sin flickvän efter för mycket World of Warcraft-spelande...
”Warcraft: The Beginning” har för många varit den mest efterlängtade filmen i år – eller ja, det senaste decenniet. Filmen är regisserad av Duncan Jones och skriven av Chris Metzen, och biografer landet över var fullbokade under premiärdatumet. Inte bara de där World of Warcraft-inbitna spelnördarna kom för att se filmen, utan även de äldre som växte upp med Warcraft och dess uppföljare. Här är dock tio fakta som du kanske inte kände till om en av årets största filmlanseringar.

1. För den som inte är allt för inbiten och mer eller mindre bara känner till onlinespelet World of Warcraft och tror att filmen bara är baserad på spelen i fråga är det helt fel. Filmen är likväl baserad på de skrivna novellerna i världen om Azeroth.

2. Inspelningen startade redan den 13 januari år 2014. 123 dagar efteråt, den 23 maj samma år, var allt färdigt, och datoranimationerna samt marknadsföringen återstod bara. Eller ja, ”bara”?

3. Till en början var det tänkt att ”Warcraft: The Beginning” skulle haft premiär den 18 december i fjol, men tack vare storfilmen "Star Wars: The Force Awakens" valde Legendary Pictures att skjuta på sin premiär.4. Filmens handling och story är egentligen hämtad från två böcker; ”Rise of the Horde”, som beskriver hur orchernas horder formerades, och även ”The Last Guardian”, som beskriver människornas syn på orchernas invasion. 

5. Under en frågestund kort efter filmens utannonsering på ett Blizz-Con-event frågade ett fan vart filmen kommer att spelas in. Duncan Jones fick enligt kontraktet inte besvara frågan, men gjorde det på sätt och vis ganska bra ändå med sin t-shirt, som det stod ”Vancouver” på (det vill säga staden där den faktiskt spelades in). 

6. Egentligen skulle Colin Farrell ha spelat rollen som Kung Llane, och det hela gick så långt att han mötte regissören och läste manuset. Det slutade dock med att Dominic Cooper fick rollen som Kung Llane. 

7. Under ett tillfälle var till och med Johnny Depp ett intressant namn för filmbolaget. Det har dock inte nämnts vilken roll han skulle spela. Depp som orch hade kanske varit något banbrytande?8. Gary Whitta ("The Book of Eli", "After Earth") hade tidigare skrivit ett manus för filmen i fråga, men som faktiskt skrotades. Istället fick Duncan Jones och Charles Leavitt ta över. Hur Whittas manus såg ut vet inte vi ”dödliga”, men det hade onekligen varit intressant att se!

9. Huvudperspektivet i filmen är från människornas sida, vilket det också är med en baktanke. Både filmbolaget, Legendary Pictures, och regissören, Duncan Jones, ansåg att igenkänningsfaktorn skulle bli avsevärt större om man tog människans sida av historien ur ett större perspektiv. Det är tidigare bevisat att statistiskt sett väljer en majoritet också människans sida i spelet ”World of Warcraft” just på grund av igenkänning. 

10. Även Robert Kazinsky, en av filmens stora stjärnor, älskar just Warcraft. Herr Kazinsky, som porträtterar Ogrim Doomhammer, har tidigare i en intervju berättat att han blev dumpad av en tidigare flickvän på grund av sitt World of Warcraft-spelande.

Emil Lindberg

Denna artikel har publicerats i samarbete med 10fakta.se. Läs också: 10 fakta du antagligen inte visste om "Batman v Superman".
| 26 juni 2016 21:00 |