Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 maj 2021 | 23:25

"10,000 Ships" blir nästa "Game of Thrones"-spinoff hos HBO

Manusförfattaren Amanda Segel kommer att få utveckla historien om krigarprinsessan Nymeria, som Arya Stark döpte sin varghund efter i "Game of Thrones".
Vi rapporterade tidigare i våras om att HBO verkar ha ett helt "Game of Thrones"-universum av tv-serier på gång. Redan då ryktades det nämligen att tv-serierna "Sea Snake", "Flea Bottom" och "10,000 Ships" var under utveckling hos distributören. 
 
Nu rapporterar Deadline att manusförfattaren och producenten Amanda Segel ("Person of Interest", "Helstrom") kommer att skriva manusen till den nya spinoffserien "10,000 Ships". Handlingen kommer att kretsa kring prinsessan Nymeria och utspelar sig ungefär 1000 år innan händelserna i "Game of Thrones" och kommande "House of the Dragon". Arya Stark (Maisie Williams) döper sin varghund efter samma prinsessa i originalserien, men nu kommer vi alltså att få se vad som gjorde Nymeria till en så speciell karaktär i "Game of Thrones"-historien.
 
Ett varningens finger bör dock höjas för alla som eventuellt får höga förhoppningar på "10,000 Ships", HBO har nämligen inte själva bekräftat nyheten ännu. Innan den kommande spinoffen "House of the Dragon" fick grönt ljus för en full säsong så hann man som bekant skrota en spinoff som hann spela in ett påkostat pilotavsnitt - och övergav manusarbetet på åtminstone tre andra projekt. Det är med andra ord inte dags att hurra förrän HBO ger ett officiellt grönt ljus till en full säsong av Segels "10,000 Ships". 
 

Läs också: Fansens ilska vaknar till liv efter ny "Game of Thrones"-trailer

 
Är du fortfarande sugen på fler "Game of Thrones"-spinoffer? Kommentera gärna nedan!
| 25 maj 2021 23:25 |