Win a Date With Tad Hamilton! 2004

Romantik Komedi
USA
95 MIN
Engelska
Win a Date With Tad Hamilton! poster

Synopsis

Tad Hamilton är Hollywoods största filmstjärna och alla tjejer drömmer om att få träffa honom. Rosalees dröm går i uppfyllelse när hon vinner en dejt med honom. Detta må vara en dröm för Rosalee, men det innebär totalt kaos för hennes bäste vän Pete. Han är grannkillen som även han är hopplöst - och hemligt - förälskad i henne.
Ditt betyg
1.8 av 77 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Win a Date With Tad Hamilton!
Biopremiär
18 juni 2004
DVD-premiär
27 oktober 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Ologisk och onödig ungdomskomedi

Rosalee Futch är vad man nog skulle kunna kalla en typisk amerikansk småstadstjej. Hon är 22 år, bor i en liten håla i West Virginia, jobbar i matvarubutiken Piggly Wiggly, och är fullkomligt kär i Tad Hamilton.

Cathy är Rosalees bästa kompis. Hon jobbar i samma matvarubutik, och är om möjligt ännu mer kär i Tad Hamilton. I övrigt är Cathy bara den roliga bifiguren så bry er inte alltför mycket om henne just nu.

Pete är chef för Piggly Wiggly och en ensamstående, miserabel stackare. Pete är vän med de två tjejerna. Han struntar fullständigt i den där Tad Hamilton, däremot är han hemligt förälskad i Rosalee.

Tad Hamilton är skådespelaren och tonårsidolen som sätter miljontals flickhjärtan i brand. En sann gentleman och hjälte – på vita duken, that is. I verkligheten är det sprit, snabba bilar och storbystade kaliforniska blondiner som gäller för Hollywood-stjärnan.

Tads till synes fläckfria image hotas efter en paparazzi-ackompanjerad fortkörning, och hans agent (eller om det var hans manager – båda med namnet Richard Levy) kommer på lösningen. En lycklig sate där ute i den vida världen skall få chansen att vinna en dejt med Tad, så att fotograferna får se hans charmiga sida. En dejt som vår Rosalee vinner. Och när intresse uppstår, blir det mer än bara en dejt…

”Win a Date” försöker så hårt att vara en gullig, romantisk komedi för alla småtjejer som är galna i, jag vet inte, Orlando Bloom eller Ben Affleck (finns det verkligen småtjejer som är galna i Ben Affleck? På min skoltid var det Leo som gällde…). Visst kanske den funkar för dom, jag inser att jag nog är helt fel person att recensera denna typen av film. Men låt mig ändå berätta vad jag tyckte, eller rättare sagt vad jag störde mig på! Kate Bosworth, Josh Duhamel och Topher Grace är urkassa skådespelare. Kate och Josh är inte trovärdiga som ett gulligt Hollywoodpar, de ser inte ut att trivas det minsta i varandras sällskap. Och alla de saker som Pete (Topher Grace) gör för att förstöra mellan Rosalee och Tad… En tjej med den minsta uns självaktning borde spöa honom rejält, istället för att i slutet av filmen välja honom framför Tad (säg inte att ni inte redan fattat att det är såhär det slutar…).

Dessutom har Pete själv en tjej som framstår som perfekt för honom och som är kär i honom – bartendern Angelica (filmens enda sevärda skådis!) – varför märker han inte henne? Ok att filmen inte skahandla om dem, men en betydligt mer vettig avslutning på det hela vore att para ihop dom två, samt låta kärleken mellan Tad och Rosalee sådär fint övervinna alla hinder. Jag tror inte ett dugg på att hon dumpar en Hollywood-stjärna för idioten på snabbköpet.

Gullig och romantisk? Nej, däremot en fullkomligt ologisk och onödig ungdomsfilm.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Win a Date With Tad Hamilton!
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu