When You Finish Saving the World 2022

Drama Komedi
USA
88 MIN
Engelska
When You Finish Saving the World poster

Synopsis

Tonåriga Ziggy och hans mor, Evelyn, är varandras motsatser. Ziggy är en musiker som jagar följare och donationer på nätet. Evelyn har ett strikt socialt samvete och driver en fosterhemsverksamhet för utsatta ungdomar. Allt ändras när Ziggy blir kär i Lila, som utmanar hans kommersiella idéer - samtidigt som Evelyn imponeras av Kyle, en av ynglingarna i hennes verksamhet.
Ditt betyg
3.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
When You Finish Saving the World
Digitalpremiär
31 juli 2023
Språk
Engelska
Land
USA
Längd

Recensent

Annika Andersson

23 januari 2022 | 17:00

Rart och småroligt familjedrama som värmer för stunden

En riktig amerikansk indiefilm med alla rutor ikryssade! Lagom skruvade karaktärer (spelade av Julianne Moore och Finn Wolfhard) i smålustiga och ibland rörande scener.
Jesse Eisenbergs regidebut är ett rart och småroligt familjedrama om förhållandet mellan tonåriga Ziggy (Finn Wolfhard) och hans mamma Evelyn (Julianne Moore).

Deras skilda världar och synsätt gör det svårt för dem att förstå och kommunicera med varandra. Hon är en socialarbetare med höga ideal som håller strikt ordning på sig själv och alla runt omkring sig medan han är en musiker som jagar följare och donationer på nätet.

Men när Ziggy blir förtjust i den politiskt aktiva Lila (Alisha Boe) utmanar hon hans livsåskådning. Evelyn å sin sida blir djup imponerad av en av pojkarna, Kyle (Billy Bark) som bor på hemmet där hon jobbar, och som tycks ha alla de egenskaper hon saknar hos sin egen son. Hon tar sig an Kyle med allkonsumerande engagemang och beslutsamhet, vilket möts med tacksamhet - till en början åtminstone…

Resultatet är en riktig amerikansk indiefilm med alla rutor ikryssade. Lågmäld med lagom skruvade karaktärer i smålustiga och ibland rörande scener. ("Klassiska folkrock-låtar med alternativa influenser”, någon?) Skådespelarna gör fina insatser (som väntat av den kaliberns talanger) men har kanske inte så mycket att bita i…

Det lovande temat till trots gräver filmen inte särskilt djupt under ytan, och saknar både originalitet och subtilitet. Det känns som om man sett otaliga versioner av filmen förr och man behöver aldrig lista ut någonting själv, vilket till viss del kan bero på att filmen är baserad på Eisenbergs radioteaterstory med samma namn (inga visuella ledtrådar för handlingen framåt).

Det gör den dock inte mindre sevärd. “When You Finish Saving the World” bjuder på en trivsam filmupplevelse med fin underhållning som värmer för stunden.
| 23 januari 2022 17:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera When You Finish Saving the World
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu