What's Your Number? 2011

Romantik Komedi
USA
108 MIN
Engelska
What's Your Number? poster

Synopsis

Ally Darling beslutar sig för att söka rätt på alla sina ex, i hopp om att någon av dem kanske förvandlats till den perfekta mannen för henne, och rekryterar sin kvinnotjusande granne Colin Shea för att hjälpa till. Men allt går inte som hon tänkt.
Ditt betyg
2.5 av 230 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
What's Your Number?
Biopremiär
30 september 2011
DVD-premiär
15 februari 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
20th Century Fox
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Andreas Climent

30 september 2011 | 01:15

Småskoj relationskomedi

"What’s Your Number?" är en småskoj relationskomedi om sex, före detta pojkvänner och strävan efter att hitta den rätte. Och så får vi se Chris Evans naken förstås.

Filmen är baserad på Karyn Bosnaks bok "20 Times a Lady" och handlar om Ally Darling, spelad av Anna Faris. Ally är en ung kvinna som träffat många män men inte lyckats hitta den rätte. När hon läser en artikel om att genomsnittskvinnan i USA ligger med 10,5 män under sitt liv och att de som haft över 20 partners ofta har svårt att stadga sig och bli lyckliga blir hon lite orolig.

Hon börjar skriva en lista på alla killar hon haft sex med och kommer fram till att hon legat med 19 stycken. Tillsammans med sin systers kompisar beslutar hon att partner nummer 20 inte ska vara någon annan än "den rätte".

Men när de går ut och firar att Allys syster ska gifta sig träffar hon sin ex-chef i baren och efter att ha druckit ett par glas alkoholhaltiga drycker vaknar de upp hemma i Allys säng. Chefen visar sig dock vara allt annat än drömmannen och planen om att gifta sig med nummer 20 går i kras. Ally tror att hon kommer bli gammal och ensam, men så kommer hon på att någon av de 19 män hon redan legat med kanske har förändrats till det bättre och är värd en ny chans.

Samtidigt vill den sexige grannen Colin i lägenheten mitt emot, spelad av Chris Evans, gömma sig i Allys lägenhet på morgnarna medan tjejer han har haft one-night-stands med lämnar hans lägenhet så att han slipper påbörja en relation med dem. Ally och Colin kommer överens om att han får gömma sig i hennes lägenhet om han hjälper henne att spåra upp hennes ex-pojkvänner. De börjar hitta pojkvännerna och under olika komiska omständigheter träffar Ally och Colin dem för att se om de förvandlats till drömmannen hon letar efter.

Filmen är skriven av Gabrielle Allan och Jennifer Crittenden som tidigare skrivit manus till TV-serier som "Scrubs", "Seinfeld", "The Simpsons" och "The New Adventures of Old Christine". Handlingen känns till en början lite tråkig och enkel men ju längre filmen går, ju mer engagerad blev jag av hur det skulle gå för Ally.

För regin står Mark Mylod, som regisserat många avsnitt av "Entourage" men även serier som "United States of Tara". Jag saknar lite av den gnista som Mylods "Entourage"-avsnitt har och i vissa scener kändes det som att till exempel valet av musik eller kameravinklar inte var optimala, men överlag är regin helt okej. Storyn är främst inriktad till tjejer. Det är mycket snack om sex, vaginor och relationer. En del av filmens skämt faller platt medan andra är riktigt underhållande och överlag tyckte jag att filmen var lite småskoj.

Skådespelare som Zachary Quinto, Andy Samberg och Joel McHale syns bara i kortare scener och gör inget större intryck, vilket är lite synd. Martin Freeman som spelar en engelsk pojkvän får synas lite mer och scenerna med honom är kul. Ari Graynor som spelar Allys syster övertygar i sin roll. De som syns mest är förstås Anna Faris och Chris Evans och båda gör ett bra jobb, även om Faris skådespeleri är lite överdrivet till en början. Grannen Colin är charmig och snygg men Chris Evans skapar ett djup och en realism under det utseendemässiga som gör att filmen får ett ankare som ger handlingen lite tyngd.

Jag tyckte "What's Your Number?" var rätt underhållande. Även om den var lite förutsägbar så blir den bättre ju längre in i handlingen man kommer. Är du ute efter en lite småtramsig men skoj chick flick så har du hittat den rätta.

| 30 september 2011 01:15 |