We Can Be Heroes 2020

We Can Be Heroes poster

Synopsis

När främmande inkräktare kidnappar jordens superhjältar måste deras barn gå ihop och lära sig att arbeta tillsammans för att rädda både sina föräldrar och världen.
Ditt betyg
2.0 av 10 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonna Vanhatalo

26 december 2020 | 13:30

Lekfullt och underhållande hjälteäventyr för hela familjen

”We Can Be Heroes” är ett ösigt och underhållande hjälteäventyr för hela familjen. Kulisserna ser ut att vara tagna ur ett billigt tv-spel, vilket går väl ihop med resten av den lekfulla stilen. Filmen passar barn från cirka 6 år och uppåt, men är faktiskt riktigt kul för oss vuxna med.
En attack från rymden hotar jorden, och alla Heroics-hjältar måste samlas för en motattack för att rädda vår värld. Även Marcus Moreno blir inkallad, trots att han för länge sedan lovat sin dotter Missy att inte längre vara aktiv. När hjältarna drar ut i strid tas deras barn omhand av Heroics högkvarter. Barnen har egna förmågor, utom Missy som aldrig utvecklat några. Tror hon. När de vuxna hjältarna tas tillfånga en efter en, ser deras avkomma ingen annan utväg än att själva mobilisera sina styrkor. De måste inte bara rädda sina föräldrar, men också hela mänskligheten från en säker undergång.
 
”We Can Be Heroes” är en historia om när hjältar faller och andra reser sig. Filmen handlar om samarbete och vänskap, om hur man genom att ta tillvara på varandras styrkor tillsammans kan bli oövervinnerliga. Men det finns dessutom under den glatt plastiga ytan ett annat och ännu viktigare budskap till oss vuxna. Filmen påminner oss om att se över vår roll i förvaltandet av jorden, som vi ju lånar av våra barn. Vad vill vi lämna över till dem? Hur vill vi att deras framtid ska se ut? Gör vi vårt bästa för att det ska bli så?
 
Robert Rodriguez har både skrivit och regisserat filmen. Manuset har rapp dialog, bra karaktärsutveckling och enkel dramaturgi med tydligt driv framåt. Det händer något mest hela tiden, och även om vissa turer kanske känns väl förutsägbara för oss vuxna åskådare, kommer de yngre se det mesta med mycket stor behållning.
 
Det här är visuellt en mycket trivsam upplevelse. Kulisserna är förvisso väldigt plastiga, men ändå färgglada och fantasifulla. Filmen har en rakt igenom barnvänlig ton, utan att någonsin bli barnslig. Den tar, liksom tog Rodriguez tidigare ”Spy Kids”-filmer, de unga hjältarna på allvar och det är fint att se.
 
Skådespelarna är överlag riktigt duktiga, och namn som Pedro Pascal, Christian Slater och Boyd Holbrook återfinns i rollistan. Dock är det framförallt de många barnen som här övertygar med sin närvaro och energi. Det här är utan tvekan deras film och jag gillar att de ges utrymme att glänsa själva, men framförallt tillsammans.
 
”We Can Be Heroes” är en lättsamt spännande film om den starkaste superkraften som finns – teamwork. En av filmens egna styrkor är att den vågar vara fånig, men att den hela tiden är det med finess. Effekterna är lekfulla och stundvis något Snapchatfiltrigt taffliga, vilket passar till den övriga stilen och tonen. Möjligen tappar filmen lite fart mot slutet, men är ändå som helhet riktigt underhållande och kul, för både stora och små.
 
"We Can Be Heroes" finns nu att streama på Netflix.
| 26 december 2020 13:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera We Can Be Heroes